liberinteleorman.ro

Portret de fotbalistă: Cristina Tudorache

11 februarie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

cristinaJunioarele Universităţii Alexandria pun umărul la obţinerea rezultatelor remarcabile pentru o echipă relativ nouă în competiţiile fotbalistice între fete. Printre fotbalistele talentate ale echipei pregătite de profesorul Călin Pistolea se numără Cristina Todorache, o tânără de numai 12 ani, care a ales să se dedice acestui sport din pasiune nemăsurată pentru fotbal. “De la vârsta de 7-8 ani joc fotbal, pentru că iubesc acest sport şi consider că şi fetele pot juca fotbal, handball şi altele. La Universitatea Alexandria am întâlnit o atmosferă plăcută, suntem toţi împreună, ca o familie. Cele mari au grijă de mine şi mă încurajează, iar domnul profesor mă ajută să progresez, şi sperăm să ajungem cât mai departe cu Universitatea”, ne-a spus sportiva.

Cristina Todorache joacă momentan pe postul de mijlocaş ofensiv, dar ea consideră că i se potriveşte mai bine cel de atacant. Ca planuri de viitor, îşi doreşte ca în scurt timp să ajungă la lotul naţional, apoi la o echipă mai bine cotată. Ca majoritatea tinerelor de vârsta sa, fotbalista îl admiră pe Cristiano Ronaldo. Cristina spune acum că şi-ar dori să facă o carieră din fotbal, fără a lua în considerare o altă profesie, dar fiind destul de mică, ştim că o să înţeleagă mai târziu că sportul este destul de imprevizibil şi nu poţi anticipa că eşti într-atât de norocos încât să ieşi la pensie practicându-l.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primarul de la Videle, Nicolae Bădănoiu, a tăiat panglica noii Secții de Pediatrie a Spitalului orășenesc

Următorul articol

Trei, Doamne, și toți trei… corupței!

Cele mai recente articole de Sport

Locul 4 pentru baschetbalistele U13

Advertisement Echipa feminină de baschet U13 CSM Alexandria a participat, recent, la turneul final B al Campionatului Național rezervat acestei categorii de