Un șobolan mic, într-un spital mare

în Politica altfel

Monica Vasilescu

sobolaniSpitalul din Alexandria s-a modernizat de curând. Este adevărat, doar o parte a lui. La cea mai importantă unitate sanitară din județ, au rămas secții nerenovate, iar asta este de prost augur pentru cele primenite. De ce? Pentru că pacienții de la spitalul din capitala județului Teleorman sunt vizitați de oaspeți mai puțin doriți. Șobolanii sunt vizitatorii care se plimbă în voie pe holurile unității.

Zilele trecute, un reporter a asistat incognito la o discuție în care un angajat îi spunea administratorului, cu teamă în glas, că a găsit un șobolan în vestiare și că l-a strivit cu piciorul, chemându-l să vadă ”scena”. Asta s-a întâmplat chiar la secția Pediatrie a spitalului, un loc în care ar trebui să fie igienizat și securizat din toate punctele de vedere, fiindcă acolo se tratează copii.

Dar nu e o situație care să ne surprindă. Mai mulți pacienții ne-au spus că au mai fost observate rozătoare în incinta unității de la Alexandria. Desigur, cadrele medicale neagă acuzațiile și spun că operațiuni precum curățenie și deratizare se fac destul de des. Noi vom fi cu ochii pe tot ceea ce se petrece în neregulă la spital și cu urechile ațintite asupra tuturor discuțiilor referitoare la acest subiect, fiindcă sănătatea este bunul pe care trebuie să-l apreciem cel mai mult în viață.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Politica altfel