Plus/Minus – Mara Calista și Dănuț Chera

în Plus/Minus/Politica altfel

Monica Vasilescu

+Mara Calista își ia în serios deputăția și susține pușcăria. Noul deputat de Teleorman din partea PNL părea, cel puțin în ochii presei, un pic pesedistă. Ea nu prea s-a folosit de nerealizările unicului partid roșu în campanie, nu i-a pronunțat prea des numele șefului PSD și nici nu a avut vreo atitudine în forță față de faptele nefirești identificate la adversarii politici, așa cum ar trebui să facă orice Opoziție clară. De când și-a luat în primire mandatul, însă, Mara este mai vehementă în exprimare. Ea a propus o moțiune simplă împotriva ministrului justiției, Florin Iordache, pe motiv că emiterea unei Ordonanțe de urgență cu dedicație pentru Dragnea, precum şi pentru alte „personalități” cu probleme penale i se pare inadmisibilă în România anului 2017. Ea crede că reacțiile instituțiilor abilitate, respectiv DNA, CSM, Procurorul General, dar şi reacția Ambasadei SUA ar trebui să dea de gândit inițiatorilor, indiferent cine sunt aceştia, iar noi reacționăm din punct de vedere civic și îi dăm un plus pentru că nu dorește golirea pușcăriilor cu iz politic.

-Dănuț Chera s-ar fi făcut frate cu Pîrvulescu pentru a trece proiectu’

Mare e curtea comunei Piatra, iar Dănuț Chera îi este primar. De mulți ani. Și dacă tot l-au uitat sfinții, pardon, alegătorii în post, edilul s-a gândit că are și permisiunea lor pentru a încălca legea. S-a făcut că uită de avizele de construcție necesare unei clădiri și a dat ordin de începere a unei magazii de lemne lângă școală. O gheretă estimată la un miliard. Dar banii nu sunt o problemă pentru Dănuț Chera, că doar are pe mână bugetul statului, nu dă de la el. Problema lui sunt consilierii PNL și cei ai PMP, care formează majoritatea la Piatra, iar ei s-au opus construcției fără autorizație și au reclamat-o factorilor de control. Refuzul acestora a ajuns la urechile președintelui PNL – Eugen Pîrvulescu, pe care Dănuț Chera l-a contactat pentru a-i cere să-i pună la punct pe aleși, după cum ne-a declarat cu gura lui. Și nu știm cum a reacționat șeful peneliștilor, că nu am avut curiozitatea să-l întrebăm, dar nu putem să nu-i dăm un mare minus lui Dănuț Chera pentru atitudine și pentru că s-ar înfrăți și cu diavolul pentru a face o magazie.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*