liberinteleorman.ro

Plus/Minus

18 iulie 2017

Monica Vasilescu

+  ITM Teleorman s-a trezit!

Ziarul Liber în Teleorman a tot scris despre abuzurile de nedescris petrecute cu angajatele de la Filatură, dar măsurile luate de către cei care trebuie să vegheze la siguranța angajaților au cam dormit. Am scris de nenumărate ori că la fabrica de confecții muncesc câteva sute de teleormănence în condiții dintre cele mai dificile. Că zilnic aceste femei sunt agresate verbal și, uneori, chiar fizic, că acolo se muncește ca în era sclavagistă și că nimeni nu ia atitudine, pentru că afacerea este prea importantă pentru bugetul local, astfel încât să conteze suferința câtorva sute de femei. De ani de zile se discută despre acest subiect, dar nimeni nu aude. Nici măcar autoritățile. Până au fost trezite de leșinurile unor oameni. Pe canicula de cod roșu de săptămâna trecută, șapte angajate de la Filatura din Alexandria au ajuns la spital după ce nu au mai fost conștiente, iar alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, tot din cauza extenuării și a căldurii din incinta locului de muncă. Chiar și unui asistent de la Ambulanță i s-a făcut rău, atunci când a încercat să acorde primul ajutor unei victime. După toate acestea, inspectorii ITM Teleorman au decis să închidă unitatea, iar oamenii au fost trimiși acasă. Pentru asta le dăm un plus și îi rugăm să nu mai adoarmă.

– Dragnea a pus labele și pe Dunăre

Dacă te duci la Turnu Măgurele cu gânduri de afaceri, fie ele și unele business-uri mici, afli că magazinul e al lui Dragnea, strada e a lui Dragnea, hotelul este al lui Dragnea și, de acum, oficial și Dunărea e a lui. Nu ne referim aici la faptul că restaurantul Briza Dunării este, cu jumătate de măsură a fiului său, Ștefan Valentin Dragnea, ci la tot mai vehiculata idee că pe malul apei este interzis să ai idei de afaceri dacă nu faci parte din clan. Mai multe voci ne-au spus că s-au interesat de o bună parte din pontonul Dunării de la Turnu, unde se pot face investiții de bun gust pentru oamenii din zonă, care s-au săturat de manelele lui Dragnea, dar s-au lovit de bariera roșie. Toți cei care gândesc în alte culori sau, pur și simplu, vor să pună în valoare natura neîngrijită sunt înlăturați din două vorbe și trei mișcări de oamenii condamnatului fără executare, care îi susțin părerea precum că briza dunării poate trece și prin apa mocirlită, pe un iluminat precar sau pe o stradă neasfaltată. Mai important este să cânte Cătălin de la Alexandria… Minus!

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

BACK TO SCHOOL – Nicole Cherry, BiBi și Iuliana Beregoi, la Alexandria

Următorul articol

Teleormanul, județul fără librării, teatre, case memoriale și evenimente culturale – Bani pentru cultură sunt. Doar cultura ne mai lipsește…

Cele mai recente articole de Actualitate