La prilej de sărbătoare, teleormănenii au venit la Hora Unirii cu mic, cu mare

în Actualitate

Monica Vasilescu

Ca în fiecare an, la 24 ianuarie 2017, în jurul Monumentului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, s-a organizat o ceremonie publică prilejuită de împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

mica unire (3)La eveniment au participat conducătorii şi reprezentanţii autorităţilor publice judeţene şi locale, filialelor partidelor politice, grupurilor parlamentare, serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor, sindicatelor şi organizaţiilor nonguvernamentale, filialelor veteranilor de război, filialei cadrelor mica uniremilitare în rezervă şi în retragere, alături de cetăţeni.

Programul manifestării s-a derulat după același ritual: întâmpinarea persoanelor oficiale, prezentarea onorului de către detaşamentul de onoare şi intonarea Imnului Naţional, desfăşurarea unui ceremonial religios-slujba de pomenire – condusă de reprezentanţii Episcopiei a Alexandriei şi Teleormanului, prezentarea însemnătăţii Zilei de 24 Ianuarie 1859 şi rostirea alocuţiunilor de către: prefectul judeţului Teleorman – Liviu Dumitrașcu, vicmica unire (1)epreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman – Dănuț Cristescu, primarul municipiului Alexandria – Victor Drăguşin. La eveniment, pe lângă ministrul de Interne – Carmen Dan, au fost prezenți și noii parlamentari ai Teleormanului: Eugen Pîrvulescu, Ică Calotă, Adrian Gâdea și Valentin Boboc, lipsind Mara Calista.

După momentul depunerii de coroane, jerbe şi flori, politicienii, oamenii care au funcții de răspundere în instituții și cetățenii cu spirit naționalist s-au prins într-o mare Horă a Unirii.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*