liberinteleorman.ro

Pentru a drege busuiocul în Teleorman, candidatul PSD la prezidențiale și-a adaptat strategia de campanie: “Fă, Doino!” a devenit “Fă, Ponta!”

29 august 2014

pontaCarmen Dumitrescu

Desigur, nu ne așteptam ca oamenii care îl consiliază pe Ponta să aibă realmente capacitatea de a folosi o gafă ca idee de campanie electorală, dar de la “Fă, Doino!” la “Fă, Ponta!” e cale lungă și forțată. Ca să clarificăm lucrurile, trebuie să privim puțin în urmă și să ne amintim cum, după inundațiile din primăvara acestui an, ajuns în comuna Ștorobăneasa, cocoțat pe o barcă pneumatică, premierul Victor Ponta o întreba suav pe Doina Pană, ministrul Apelor: “Fă, Doino, aveai chef de niște inundații?”. Evident că oamenii de bun simț, dar și mass-media a blamat atitudinea de atunci a lui Ponta, care, ca un adevărat bărbat, declara că el n-a spus niciodată așa ceva, deși captura video bântuia obsesiv mediul public.

Ei bine, pentru că gafa a fost făcută, consilierii lui Ponta au luat decizia să dreagă busuiocul. Și l-au dres. Prost. Pentru că, sosit în Teleorman, în vizită, Ponta a jignit inteligența teleormănenilor cu o adaptare de  tip slogan electoral a unei gafe pentru care ar fi trebuit să-și ceară scuze. Și cum totul a fost spus cu zâmbetul pe buze în cadrul periplului electoral marcat din Teleorman, e din ce în ce mai clar faptul că toți românii sunt luați de proști, dar teleormănenii au un statut special. Pentru ei consilierii lui Ponta nici nu se agită să găsească soluții inteligente: “Vreau să spun încă o dată că împreună cu cei de la Apele Române, și domnul Dragnea, și eu, am reușit să ne îndeplinim promisiunea față de oamenii care au avut de suferit în primăvara acestui an din cauza inundațiilor. Au acum un dig  care îi protejează cu siguranță, 1500 de gospodării care  cu siguranță nu vor mai fi inundate și îmi doresc foarte mult, în ciuda tuturor atacurilor politice, să consemnez acest moment din seria “Fă Ponta!”. Mi-au cerut să fac digul, l-am făcut. Și dacă reușim să fim cei  care facem ceea ce oamenii au nevoie, cei care ne critică rămân cu critica.“

Și, ca să fie clar că a venit în Teleorman pentru pre-campanie, nu în vizită de lucru, Ponta nu s-a sfiit din a-și ataca adversarii politici, în mod deschis, fără să-l întrebe nimeni nimic despre Johannis: “Am văzut că grupul acesta de politruci – îmi permit să folosesc acest termen de la domnul Johannis – deci grupul acesta de politruci, Blaga, Udrea, Johannis ne-au arătat foarte clar că le place scandalul. Se duc pe la ambasade, fac plângeri penale. Noi avem obligația să asigurăm interesele României, să facem treabă în țară și să  deblocăm foarte multe proiecte care au fost blocate. Deci politrucii Blaga – Johannis – Udrea ne-au arătat ce știu ei să facă și ce vor să facă în continuare: scandal, ceartă. Eu vreau să ne facem datoria față de români, să spun că niciun român din această țară nu este sclavul unui politruc precum Blaga, Johannis, Udrea și că oamenii au de ales între noi, cei care facem. De aceea, am ales acest slogan pentru Teleorman: “Fă, Ponta!”, pentru că noi suntem, cei care facem iar ei sunt cei care țipă. ”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

O mamă adoptivă, despre Floarea Alesu: ”Acest monstru mi-a luat copilul din brațe!”

Următorul articol

Revolta pasivilor

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss