Paraziţii – pentru prima dată în Alexandria

în Actualitate/Cultură/Utile

Monica Vasilescu

parazitii1Capitala Teleormanului este plină de paraziţi, în forma lor reală, dar nu la asta ne vom referi acum, ci la trupa Paraziţii, una dintre primele formaţii hip-hop din România. Membrii acestei trupe vor avea, pentru prima dată, un spectacol la Alexandria, după cum am aflat de la Alexandra Drăguţ, reprezentantul Compartimentului de Cultură din Primăria Alexandria.

De Zilele Municipiului, alături de Cheloo, FreakaDaDisk şi Ombladon, vor mai urca nume recunoscute ale muzicii româneşti. Printre cei mai importanţi îi regăsim pe Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Mircea Vintilă, care vor prinde aripi la Alexandria în noua formulă: Pasărea Rock. Tot atunci, va susţine un recital cunoscutul interpret din zona de Sud a României, Ion Popa, dar şi trupa CIA din Craiova.

Într-o seară dedicată folclorului, publicul va intra în horă alături de Ansamblul Doina Gorjului, Maria Luga, Niculina Stoican, Ion Ghiţulescu, Victoriţa Lăcătuşu. După reprezentaţiile acestora, municipalitatea s-a gândit să ofere iubitorilor de muzică autentică un moment nemaîntâlnit la sărbătoarea municipiului, o oră de muzică lăutărească veche, instrumentele fiind mânuite de un grup format din profesionişti de la Ansamblul Burnasul şi de la Ansamblul artistic Ciocârlia din Bucureşti.

Între zilele dedicate serbării de la Alexandria, una va fi a tineretului. Atunci vor cânta Connect-R, DJ Sava şi Raluk, Rubi şi alţii ca ei. Tot ca noutate în acest an, ne-a mai spus Alexandra Drăguţ, se va organiza un spectacol de lasere, iar acestea vor ilustra câte un eveniment important petrecut în Alexandria ultimilor 180 de ani, atât cât împlineşte municipiul de la atestarea documentară. Programul va fi trimis spre Prefectura Teleorman, pentru a primi OK-ul, şi mai poate suferi mici modificări.

Menţionăm că suplimentul de distracţie oferit de Primăria Alexandria va debuta vineri, 29 august, şi se va încheia în data de 31, odată cu oficiile şi artificiile de rigoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate