liberinteleorman.ro

Ordonanţa 55 a decimat Opoziţia din Teleorman – 18 primari, 2 consilieri judeţeni şi 104 consilieri locali au trecut, cu acte în regulă, la PSD

21 octombrie 2014

IMG_3383Carmen Dumitrescu

Aşa cum era de aşteptat, conferinţa de presă convocată de conducerea PSD Teleorman în data de 21 octombrie a adus în prim-planul dezbaterilor publice efectele Ordonanţei 55 asupra Opoziţiei din judeţ. Astfel, profitând de apetenţa unora pentru trădare, dar şi de sărăcia primarilor teleormăneni, Adrian Gâdea a reuşit ca în numai câteva luni să strângă, în vederea alegerilor de anul acesta şi din 2016, un număr important de oameni promovaţi de PDL, PNL şi PP-DD în funcţii de responsabilitate publică. Întoarcerea armelor n-a fost pentru aceştia decât un proces firesc, pe care şi l-au asumat, în ideea că mandatele viitoare sunt mai importante decât loialitatea faţă de partid. Şi uite aşa, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, PSD Teleorman a ajuns să aibă, ca instrumente pentru câştigarea alegerilor, un număr de 65 de primării, prin racolarea a 104 consilieri locali în funcţie, a câtorva zeci de supleanţi, a 18 primari, a 14 viceprimari şi a doi consilieri judeţeni. În ceea ce priveşte trădările în rândul primarilor Opoziţiei, se pare că dorinţa cea mai mare de a părăsi barca scufundată s-a identificat la democrat-liberali, care au înregistrat numărul cel mai semnificativ de trădări.

Şi pentru ca bomboana să stea mai apetisant pe colivă, tot din rândurile democrat-liberalilor au dezertat şi doi consilieri judeţeni, în speţă, Fulvia Frăsineanu şi Iliescu Angelică.

Când a tras linia la sfârşitul racolărilor, Gâdea a constatat că Opoziţia teleormăneană a pierdut masiv influenţa în comune precum:  Băbăiţa, Beuca, Bragadiru, Bujoreni, Călmăţuiu, Conţeşti, Crevenicu, Crângeni, Dobroteşti, Dracea, Drăcşenei, Gălăteni, Poeni, Poroschia, Storobăneasa, Rădoieşti, Răsmireşti, Stejaru. Asta l-a determinat pe tânărul social-democrat să privească mai încrezător cătrre viitorul luminos al partidului roşu din Teleorman, având grijă să laude Ordonanţa Traseiştilor, aşa cum numai un bun social-democrat ar fi putut s-o facă: “Cred că Ordonanţa a fost utilă şi benefică, pentru că a dat posibilitatea deblocării anumitor situaţii ivite prin anumite consilii locale şi această ordonanţă a fost binevenită pentru că în  acele consilii locale unde existau tensiuni, erau anumite proiecte care nu mai puteau fi adoptate, proiecte care vizau finanţarea unor proiecte din fonduri europene. Şi acum, în aceste consilii locale, situaţia a fost rezolvată, în sensul în care aleşii locali au avut posibilitatea să aleagă dacă merg alături de partidul care este la guvernare pentru a putea genera şi duce la capăt proiectele pe care le au pentru comunitate şi nu au ales să meargă mai departe alături de nişte partide care doar aruncă  cu piatra sau cu degetul către cei care sunt la guvernare. Ea a deblocat o parte dintre probleme. Şi ştiţi şi dumneavoastră că au fost situaţii în care erau blocaje. Cred că a fost o ordonaţă binevenită,  n-a obligat pe nimeni, fiecare a ales”.

Totuşi, Gâdea a menţionat şi faptul că au fost primari ai Opoziţiei care au vrut să treacă la PSD, dar pentru că au ridicat pretenţii – probabil de natură financiară – nu au fost primiţi. Deşi nu a făcut niciun fel de nominalizări în acest sens, Gâdea a lăsat de înţeles că dacă PSD voia toată primărimea din Teleorman ar fi avut posibilitatea să facă o demonstraţie de forţă. Doar că n-a vrut… Şi de aici speculaţiile pot începe.

Contactat telefonic pentru a vorbi despre trădările din rândul PDL, Teodor Niţulescu a refuzat comentariile, promiţând, însă, că vor urma nişte conferinţe de presă în care vor fi analizaţi toţi trădătorii, dar şi oamenii politici de marcă ai Teleormanului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

“Ceauşeasca” de la DGASPC Teleorman

Următorul articol

Îl vrem pe Dragnea în judeţ!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss