liberinteleorman.ro

Eu pe cine votez? Adrian Gâdea – încă patru ani în slujba… lui Dragnea!

22 aprilie 2016

Monica Vasilescu

gadeaÎn perioada care urmează, mulți ne vor solicita încrederea. Dar, înainte de a le-o acorda și de a le permite accesul liber la banul public, ar trebui să știm exact cu cine avem de-a face. Nu de alta, dar să nu ne mai trezim cu agenți de pază turmentați și taximetriști cu vocația răspunderii în funcții la care noi nici nu visăm. Așa că, în edițiile care vor urma, ziarul Liber în Teleorman vă va prezenta candidații partidelor la principalele funcții administrative din orașul și județul dumneavoastră, în speranța că veți ștampila buletinul de vot în perfectă cunoștință de cauză.

81% din electoratul participant la votare a pus ștampila pe Gâdea în februarie 2013. Sau pe USL, nu știm exact. Succesorul lui Liviu Dragnea a jurat să resprecte Constituția și legile țării și să facă cu bună credință tot ce-i stă în pricepere pentru binele locuitorilor județului imediat ce tătucul a luat calea Bucureștilor. Gâdea, surprins și el de responsabilitatea pusă pe umerii săi, spunea atunci că își dorește să fie un colaborator constructiv al tuturor instituțiilor și să fie alături de cetățeni. El a dat asigurări că își va exercita această funcție, nu prin indiferență, ci prin dialog, respect și onestitate, fapte pe care nu le putem nega că le-a dus la îndeplinire.

Adrian Gâdea s-a ținut de cuvânt, a știut să aibă o vorbă împăciuitoare pentru toată lumea și să-și impună punctul de vedere acolo unde a fost cazul. Însă, trebuie să recunoaștem și faptul că Gâdea nu a revoluționat Teleormanul. El a perpetuat contractele cu TelDrum, a ținut aceleași aranjamente socotite de înaintaș și s-a ridicat în picioare la fiecare apel telefonic al baronului mare. Banii către primării au fost împărțiți în modul identic implementat de PSD (patru mie, unul ție), licitațiile cu societățile ”de casă” au fost respectate la virgule, iar starea economică a județului este la fel. Noi nu spunem că activitatea din mandatul său nu a concordat cu nevoile județului, dar poate vedea oricine că nu se resimte dezvoltarea prin niciun colț de Teleorman.

Una peste alta, timp de aproape patru ani, președintele CJ și-a văzut de treaba lui, a stat peste program, a ticluit niște proiecte care sperăm să se materializeze în timpul vieții noastre și, cel mai important, a rămas om, nu a devenit politician.

Dacă ar fi să ne referim la temperamentul său, în ciuda prezenței plăpânde, Gâdea este destul de destoinic și a învățat să ia atitudinea corespunzătoare în fața situațiilor tensionate. Deși este tânăr și destul de ambițios, el nu-și face planuri pe termen lung, pentru a nu se pierde în timp. Cel puțin din punct de vedere politic a lăsat totul la voia partidului și, mai ales, a lui Dragnea și nu a avut de pierdut. A obținut încrederea șefului pentru a-și încerca, din nou, șansa la alegerile locale și, la cum votează Teleormanul, nu avem dubii că Adrian Gâdea va fi alți patru ani în slujba noastră. Și, evident, a lui Dragnea.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Much ado about nothing (Shakespeare) , d-le Bene–,,dick” Stamate . O femeie cu o personalitate puternica avand si o pereche de pantaloni pe ea, poate fi la fel de curajoasa ca si un barbat în kilt (accesoriu vestimentar , parcă scoțian). Din fericire ești prea tânăr și nu ai trecut pe la ,,Gherla” . Nici nu cred că ai fi fost acolo , poate doar sub forma unui colaborator serios al organelor Securității Statului .

  2. Marin TOMUTA PRIMAR!!!!
    Rosioreni VOTATI!!!Marin TOMUTA PRIMAR!!!Un GENIU, un PUTERNIC OM DE AFACERI, un VECTOR al BINELUI!!!MARIN TOMUTA PRIMAR LA ROSIORI DE VEDE!!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

CSS Alexandria – judo participă la ,,Olympus judo tournament’’ Litohoro – Greece

Următorul articol

Şcoala gimnazială nr. 2 Videle, pe podiumul olimpiadei naţionale de cultură civică

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss