liberinteleorman.ro

Nou-născut, aruncat în curte, într-o sacoșă, a fost salvat miraculos de o vecină. Mama este încă liberă și exploatează alți 3 copii…

25 iunie 2020
Advertisement

Într-o zi, o tânără din satul teleormănean Odobeasca a dat naștere unui copil. L-a născut într-o anexă a locuinței sale, singură și fără ajutor specializat. Apoi, după ce a tăiat cordonul ombilical, a luat bebelușul, l-a pus într-o sacoșă și s-a dus în grădină, lăsându-l acolo… Plânsetul celui mic a atras, în mod miraculos, atenția unei vecine, care s-a dus să vadă despre ce e vorba și astfel a găsit sacoșa cu boțul de carne încă însuflețit, care striga pentru viața lui. Ambulanța a ajuns repede, copilul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, unde a primit de îndată îngrijiri și astăzi bebelușul e în viață. Femeia care l-a născut, deși cercetată de poliție, are încă în grijă 3 minori. Pe care îi exploatează. Direcția Pentru Protecția Copilului Teleorman știe despre caz, dar până acum angajații nu s-au obosit să se ducă acolo și să ia măsuri, pentru că e pandemie și se protejează.

Poliția Teleorman a înregistrat evenimentul pe data de 28 mai a acestui an. La solicitarea ziarului Liber în Teleorman, purtătorul de cuvânt al instituției ne-a dat principalele date din acest caz:

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că o femeie în vârstă de 32 de ani, din localitate, a născut într-o anexă a respectivei locuințe, fără a anunța vreo persoană sau instituție. Nou-născutul a fost transportat la spital în vederea acordării de asistență medicală, totodată fiind informată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămarea nou-născutului săvârșită de către mamă”, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Potrivit celor care cunosc situația femeii în cauză, ea mai are încă 3 copii minori în îngrijire. Acești copii sunt folosiți pentru creșterea și transportarea unei turme de oi prin trei sate, oi care aparțin, potrivit surselor noastre, finului primarului localității Drăcșenei, Ion Glonț. Interesant e faptul că tocmai primăria ar fi trebuit, la rândul ei, să facă o anchetă la domiciliul femeii și să îi salveze copiii de abuzuri. Pentru că femeia este alcoolică și nu îi tratează bine.

Și DGASPC Teleorman ar fi trebuit să își trimită angajații la fața locului, de vreme ce acolo există un pericol iminent la adresa celor trei minori aflați în îngrijirea ei. Însă, aceștia nu s-au deplasat, pentru că „e pandemie”.

Bebelușul abandonat în sacoșă și îngrijit la Spitalul Județean era, potrivit neonatologului care l-a tratat, „hipotermic la momentul prezentării, dar nu avea probleme serioase”. Este vorba despre o fetiță, care avea peste 2 kilograme la momentul prezentării pe secția de neonatologie.

Soarta celorlalți trei copii aflați la mamă este, însă, mult mai urâtă. Din păcate, autoritățile responsabile de protecția lor se tem de pandemie prea tare ca să-și mai facă datoria. Iar primarul localității, contactat de noi, refuză să răspundă la telefon.

Directorul DGASPC, Mugurel Putineanu, susține că mâine, o echipă a Direcției se va deplasa la domiciliul femeii și îi va lua de acolo pe cei trei copii. Putineanu spune că nu s-a acționat mai devreme, în ciuda faptului că femeia e un pericol real, pentru că nu se știa la momentul acela despre faptul că femeia își exploatează ceilalți copii și îi tratează necorespunzător.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

De mâine, Dragnea devine inculpat în dosarul Tel Drum

Următorul articol

Dragnea susține că Nițulescu a picat testul poligraf în dosarul Tel Drum

Cele mai recente articole de Dezvăluiri