liberinteleorman.ro

De mâine, Dragnea devine inculpat în dosarul Tel Drum

După ce a ajuns în Penitenciarul Rahova pentru, probabil, singura intenție bună pe care a avut-o vreodată, angajând două femei la DGASPC pentru a le asigura o sursă de venit, iată că, în sfârșit, Dragnea ajunge pe mâna justiției în dosarul adevărat al activității sale infracționale. Și dosarul acela e Tel Drum. Mâine dimineață, Dragnea va părăsi temporar Penitenciarul Rahova și va fi dus la DNA pentru a lua cunoștință de punerea în mișcare a acțiunii penale în dosarul Tel Drum. Practic, mâine, Dragnea se va familiariza cu noua lui calitate oficială: aceea de inculpat în dosar.

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA în acest dosar de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și deturnare de fonduri europene. Punerea în mișcare a acțiunii penale constituie transformarea calității unui suspect în inculpat.

Totul a început cu un denunț al OLAF la Direcția Națională Anticorupție. Cei de la investigarea fraudelor pe bani europeni au constatat, în urma unor verificări, că reprezentanții Consiliului Județean Teleorman au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință a unor documente false, inexacte sau incomplete, dar și a altor infracțiuni. Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză s-a reținut că în cursul anului 2001, președintele Consiliului Județean Teleorman de la acea vreme, Liviu Nicolae Dragnea, a inițiat un grup infracțional organizat din care au făcut parte mai mulți funcționari ai instituțiilor din administrația publică. Acest grup infracțional a avut drept scop principal obținerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanțate din fonduri publice și europene, prin comiterea mai multor infracțiuni. S-au furat atunci bani europeni. Mulți.

Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

1354 de teleormăneni se află în izolare la domiciliu

Următorul articol

Nou-născut, aruncat în curte, într-o sacoșă, a fost salvat miraculos de o vecină. Mama este încă liberă și exploatează alți 3 copii…

Cele mai recente articole de Actualitatea politică