liberinteleorman.ro

Noi cursuri de calificare pentru teleormăneni

24 septembrie 2014

IMG_2276

Carmen Dumitrescu

Deși județul Teleorman ar fi trebuit să se focalizeze de mai multă vreme asupra investițiilor în domeniul resurselor umane, iată că demersurile serioase încep abia acum. Dar pentru că niciodată nu e prea târziu, inițiativa celor de la Austromed Holding SRL, în parteneriat cu Beratung GmbH, aplicabilă și la nivelul județului nostru, face parte din categoria acelor demersuri care merită susținere din partea autorităților publice. Și, din acest punct de vedere, Primăria Alexandria a dat dovadă de profesionalism, prin susținerea proiectului “Investiție în resurse umane, mai multe șanse de ocupare – INVEST”, un proiect a cărui valoare totală se ridică la 13.299.444, 15 lei. În fapt, este vorba despre o aplicație a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională și îmbunătățire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate și se desfășoară în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, cu finanțare nerambursabilă din Fondul Social European. Obiectivul proiectului este acela de a deschide noi perspective de angajare grupului țintă vizat, prin organizarea de cursuri de calificare în profesii cu înaltă valoare socială, precum îngrijitori bolnavi, baby sitter și barman.

IMG_2270Evenimentul de lansare al proiectului a avut loc pe data de 24 septembrie, în sala mare de ședințe a Primăriei Alexandria și s-a bucurat de un mare interes din partea autorităților locale și a categoriilor țintă vizate. La manifestare a participat și primarul alexăndrean, Victor Drăgușin, care a declarat că proiectul este unul extrem de important pentru municipiul pe care îl administrează: “Avem copii deștepți și acesta este un lucru cunoscut de toți. Avem oameni în vârstă de care trebuie să avem grijă… Dar nu doar dorința de a face ceva e importantă, ci și o anumită pregătire. Avem copii de care, de multe ori, nu avem timp să ne ocupăm. De aceea, avem nevoie de cineva care să facă asta. Și în România, dar și în străinătate sunt vizitate terasele, barurile și nu întotdeauna oamenii sunt mulțumiți de felul în care sunt serviți. Meseria de barman sau de ospătar e o activitate și o profesie, care, până la urmă ne reprezintă și pe noi, ca și comunitate. Acest proiect are câteva caracteristici importante și aici discutăm despre grija față de cursant. De aceea, cursanții nu doar că nu plătesc această calificare, dar sunt și plătiți, pentru a avea liniștea sufletească necesară focusării asupra pregătirii. Ceea ce cred că e foarte important și se întâmplă pentru prima dată e faptul că aceste certificate oferite cursanților sunt recunoscute și în Uniunea Europeană. Iată că se deschide o ușă importantă! Eu cred că pentru județul nostru, pentru Alexandria, acest proiect nu se încheie în această fază. Tocmai de asta ne-am și întâlnit, pentru a spune cetățenilor de aici că autoritățile locale îi sprijină, cu fonduri europene, în dorința de a-și găsi un loc de muncă.”

Advertisement

2 Comments

  1. Poate scrieti si despre faptul ca acei oameni care fac aceste cursuri sunt pacaliti de catre cei care organizeaza cursurile si nu primesc nici un ban! Bineanteles nu generalizez,dar cunosc cateva cazuri in raza localitatii Alexandria.
    Ar trebui sa se verifice mai bine aceste lucruri..

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Valentin Filip, declarat incompatibil. Managerul va ataca decizia ANI

Următorul articol

Prajitură cu nuci şi curmale

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss