Valentin Filip, declarat incompatibil. Managerul va ataca decizia ANI

în Actualitate/Actualitatea politică

valentin filipAgenţia Naţională pentru Integritate a găsit în stare de incompatibilitate mai mulţi foşti şi actuali manageri de spitale. Între aceştia este şi Valentin Filip, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria. Conform ANI, “ Filip se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2012, întrucât, simultan cu funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Alexandria (în perioada 23 mai  – 02 octombrie 2012), a exercitat și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006.

“Am aflat astăzi că am devenit incompatibil datorită faptului că în urmă cu 6-7 ani am fost acţionar al unei firme din familia mea, adică a fiicei mele, firmă care nu mai este în activitate din 2009. Se poate vedea pe site-ul ANAF. Oricum, obiectul de activitate al firmei nu avea legătură cu sănătatea. Buna mea credinţă cred că poate fi dovedită prin faptul că, în momentul în care am devenit manager interimar al spitalului judeţean, având un cabinet medical pe specialitatea pe care o am, m-am dus şi am făcut o cerere la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Teleorman în care am spus că opresc activitatea medicală în perioada în care îndeplinesc funcţia de director. Eu sunt un om corect. Vom merge în instanţă”, a declarat directorul Valentin Filip.

Ivan Victor – conflict de interese de natură administrativă și penală

În acelaşi timp, ANI a constatat că Ivan Victor, manager al Spitalului Municipal Turnu Măgurele și fost consilier local în cadrul Consiliului Local Turnu Măgurele (în perioada 29 ianuarie2010 – 31 mai 2012) s-a aflat în stare de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă și penală.

ANI precizează că Ivan Victor se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 mai 2012, întrucât, simultan cu funcția de al Spitalului Municipal Turnu Magurele exercită și funcția de cenzor (începând cu data de 01 august 2005) la o societate comercială, încălcând, astfel dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului local Turnu Măgurele, întrucât, Primăria Municipiului Turnu Măgurele a avut relații comerciale cu societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de cenzor, încălcând, astfel, și dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, întrucât Spitalul Municipal Turnu Măgurele a stabilit relații comerciale cu societatea comercială la care persoana evaluată deține funcția de censor, Ivan Victor a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, prevăzut de  art. 180, alin. (2) din Legea nr. 95/2006 și art. 301, alin. (1) din Codul penal.

În acest caz, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul penal.

Aceeaşi stare la Spitalul Orășenesc Zimnicea

Dincă Gheorghe, şef al Spitalului Orăşenesc Zimnicea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 noiembrie 2010 – 19 februarie 2014, întrucât, simultan cu funcția de manager al Spitalului orășenesc Zimnicea a exercitat și calitatea de reprezentant al orașului Zimnicea în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. APA SERV S.A.- Alexandria, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180 alin. (1), lit. a) din  Legea  nr. 95/2006.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*