liberinteleorman.ro

S-a dat startul campaniei de colectare a deșeurilor electrice de mici dimensiuni

5 aprilie 2023

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deșeurilor Teleorman, în parteneriat cu ECO TIC, a organizat, joi 30 martie, campania de colectare a deșeurilor electrice mici, în Municipiul Turnu Măgurele, ocazie cu care a fost predată o cantitate de aproximativ 100 de kg.

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”, dezvoltat de ECOTIC în 2022, 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate, chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți, a fost necunoașterea modalităților de debarasare. În acest context, ECOTIC, alături de partenerii săi, pune la dispoziția locuitorilor județului Teleorman soluții de predare în fiecare oraș și în fiecare localitate.

Pentru a încuraja inițiativa de colectare-reciclare, organizatorii oferă PREMII. Fiecare campanie în parte are un mecanism propriu. Programul campaniilor pentru colectare este următorul:27 – 31 martie: Turnu Măgurele, Poroschia, Buzescu, Nanov, Brânceni, Măgura, Mavrodin, Furculești, Orbeasca, Drăgănești Vlașca, Răsmirești, Băbăița, Frăsinet, Purani, Talpa, Gălăteni, Cosmești, Moșteni, Botoroaga, Tătărăști de Sus, Tătărăști de Jos, Grația, Trivale Moșteni, Beciu, Ciuperceni, Crîngu, Dracea, Islaz, Lisa, Lița, Luca, Plopii Slavitești, Putineiu, Saelele, Salcia, Seaca, Segarcea Vale, Slobozia Mândra, Traian, Uda Clocociov3 – 7 aprilie: Roșiorii de Vede ( 06.04.2023 – campanie pentru colectarea a deșeurilor mici în zona fostei piețe de pasări), Zimnicea (05.04.2023 – campanie pentru colectarea deșeurilor de dimensiuni mici, in zona ceasului electronic), Năsturelu, Bujoru, Smârdioasa, Cervenia, Izvoarele, Fântânele, Suhaia, Piatra, Viișoara, Frumoasa, Balaci, Beuca, Călmățuiu de Sus, Călmățuiu, Dobrotești, Drăcșenei, Plosca, Rădoiești, Măldăeni, Sfintești, Săceni, Siliștea Gumești, Scrioaștea si Zâmbreasca, potrivit președintelui ADI Teleorman – Ciprian Ciuperceanu.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Consiliul Județean anunță finalizarea proiectului „Anticorupție prin etică, integritate și transparență la nivelul județului Teleorman”

Următorul articol

Mihael Bobe a transformat comuna Segarcea-Vale în propria moșie – dosare penale pe bandă

Cele mai recente articole de Fara categorie