liberinteleorman.ro

Atitudinea lui Ioan Niculae către un polițist: „Cine e șeful tău?” – A condus cu 148/h

5 aprilie 2023

Un polițist din cadrul Poliției Rutiere Turnu Măgurele a fost presat de șefii săi să-l scape pe Ioan Niculae, după ce acesta fusese prins conducând cu 148/h, potrivit Libertatea.

Pe 29 mai 2020, un echipaj al Poliției Rutiere din Turnu Măgurele care supraveghea traficul rutier pe drumul național DN 52 a surprins un autoturism Range Rover rulând cu 148 km/h într-o zonă în care viteza maximă era limitată la 90 km/h. Cei doi polițiști au oprit autoturismul. La volan se afla milionarul Ioan Niculae. 

În momentul în care Ioan Niculae a fost oprit, acesta l-a întrebat pe agentul care-l abordase „Cine este șeful tău?”

Niculae l-a sunat pe șeful Poliției Turnu Măgurele, care s-a prezentat în scurt timp la fața locului alături de șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Turnu Măgurele.

Până ca aceștia să-și facă apariția, polițistul a completat procesul verbal, unde a bifat o amendă de 1.305 lei, 9 puncte de penalizare și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, din moment ce Ioan Niculae depășise viteza legală cu mai mult de 50 km/h.

Din acel moment, polițistul a început să fie presat de șeful Biroului Rutier, Victor Pințoiu, pentru a-l scăpa pe Ioan Niculae de reținerea permisului. Acesta i-a cerut inclusiv anularea procesului verbal și contactarea proprietarului autoturismului pentru ca acesta să anunțe cine era la volan în momentul cu pricina.

Concret, asta i-ar fi oferit lui Ioan Niculae posibilitatea de a indica altă persoană căreia să-i fie suspendat permisul.

Polițistul nu s-a conformat. „Pe drum am discutat cu colegul meu despre această situație, în sensul că eram amândoi nemulțumiți că unele persoane care au o poziție mai sus-pusă și cunoștințe pot scăpa de sancțiunea contravențională, în timp ce alte persoane sunt sancționate pentru același tip de fapte. 

Nici unul dintre noi nu eram mulțumiți cu modul de rezolvare a lucrurilor propus de cei doi șefi”, a declarat acesta la audierile de la DNA. 

Omul de afaceri în vârstă de 68 de ani deține grupul InterAgro, care administrează 50.000 de hectare de teren agricol. Ani la rând a fost „cel mai bogat român” în topul Forbes, cu o avere estimată în 2013 la 1,7 miliarde de euro. 

Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Mihael Bobe a transformat comuna Segarcea-Vale în propria moșie – dosare penale pe bandă

Următorul articol

Pințoiu Victor, polițistul care a vrut să-l scape pe Niculae de sancțiuni, CONDAMNAT în alt dosar

Cele mai recente articole de Actualitate