Liberalii îl pierd pe Iulian Badea?

în Actualitatea politică

badeaCarmen Dumitrescu

Deși nimeni nu vedea vreo amenințare în partidul lui Tăriceanu pe plan local, iată că PLR începe să cauzeze o serie de neplăceri PNL-ului. Și, dincolo de plecarea lui Ică Florică Calotă, care – fie vorba între noi – nu a constituit o pierdere însemnată pentru PNL, mai există și alte figuri importante ale liberalismului județean care se gândesc să se distanțeze de partidul lui Almăjanu. Iulian Badea, primarul de la Poroschia, a fost ani întregi omul pe care Dragnea l-a curtat înverșunat, știind că acesta este capabil să ofere și voturi, și popularitate, și sponsorizări partidului. Dar cel dintâi dintre pesediști n-a avut niciun rezultat în acest sens, Iulian Badea declarându-și, cu tot sufletul, loialitatea față de principiile liberale.

Și nu era deloc ciudat comportamentul lui Badea, care, spre deosebire de alți politicieni, a făcut afaceri dintre cele mai solide, construite în baza unui management vizionar. Timpul a trecut, însă, și se pare că și primarul de la Poroschia s-a săturat să tot aștepte rezultate pentru munca prestată la partid de-a lungul anilor. Așa că s-a arătat, potrivit unor surse, deschis negocierilor cu partidul lui Tăriceanu. Dar, pentru a nu-și trăda partidul de suflet pe nimic, Badea a solicitat de la PLR bani pentru asfaltarea tuturor drumurilor din comuna sa. Dacă a primit sau va primi banii solicitați nu știm, dar este cert faptul că Iulian Badea este tot mai rar văzut pe la PNL, surse din interiorul partidului declarând că nici pe la ședințe nu se mai prezintă.

Dincolo de speculații, există și o certitudine: dacă PNL Teleorman îl pierde pe Iulian Badea, partidul pierde enorm, atât la nivel de imagine, cât și la nivel de eficiență electorală. Dacă Almăjanu a încercat sau nu să poarte vreo discuție cu Iulian Badea nu știm iar Almăjanu nu poate fi contactat, din cauza bunului său obicei de a-și ține telefonul închis, însă este sigur că primarul de la Poroschia are o serie de nemulțumiri mai vechi, asupra cărora PNL-ul a refuzat să mediteze. Iar consecințele vor fi pe măsura indiferenței…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică