La SC Administrare Imobile SRL – facturi astronomice pentru lucrări de mântuială

în Actualitate/Administratie/Diverse

Monica Vasilescu

SC Administrare Imobile SRL Alexandria s-a dorit a fi o soluţie de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi locuinţelor cetăţenilor din municipiu. În realitate, societatea Consiliului local menită să fie la dispoziţia cetăţenilor care locuiesc la bloc este un business al municipalității, o altă modalitate de a lua bani de la populație. Nu se explică altfel facturile enorme pe care le au de plătit cetățenii care au beneficiat de serviciile acestei societăți. Este cazul concret al locuitorilor din Blocul I 19, care s-au trezit că au de plată în jur de 280 lei/familie, în urma unor lucrări la subsolul blocului. La un prim calcul, cele 19 apartamente de pe o scară au de achitat firmei publice suma de 6.000 lei.factura

O adevărată afacere am putea spune, mai cu seamă că toate blocurile din oraș au astfel de probleme și alte reparaţii curente de făcut. Așa cum se știe, firma respectivă execută lucrări de construcţii montaj şi instalaţii, cum ar fi: anvelopări blocuri, reparaţii instalaţii subsoluri, dispecerat pentru intervenţii rapide la lucrări de mică amploare, jugrăveli pe casa scării, toate acestea la tarife aprobate de Consiliul local Alexandria.

Revenind la reparaţia din I 19, în ciuda facturilor astronomice pe care le-au primit locatarii, lucrările nu au schimbat cu mult situația subsolului. Mirosul urât persistă, ţânţarii sunt la loc de cinste, iar apa curge… liberă şi murdară. Doar ţevile au fost înlocuite şi urma, conform spuselor oamenilor, să se construiască un zid între scări pentru a împiedica scurgerea apei, dar lucrătorii nu s-au mai întors. Probabil, vor veni luna viitoare, să mai facă încă o lucrare pe bani mulţi.

Unii cetățeni, cei care nu au semnat tabelul prin care s-a cerut acceptul de începere a reparațiilor, sunt nemulțumiți atât de lucrare, cât și de valoarea acesteia și spun că municipalitatea a creat o societate pentru a se îmbogăți, nu pentru a veni în sprijinul lor. Conceptul firmei, unicat în România, după cum afirma la un moment dat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, a fost inspirat din Franța și Spania. Nu s-a ţinut cont, însă, de nivelul de trai de la noi, care nu este aproape de cel din țările civilizate. Între mari discrepanţe, ai noştri stau acum cu apa la subsol și… cu banii luaţi.facturi

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate