liberinteleorman.ro

Nea’ Fane Tăbăcitu ia pâinea de la gura alexăndrenilor

10 septembrie 2014

Monica Vasilescu

stefan tabacitu

Despre coordonatorii din umbră ai Alexandriei se vorbeşte voalat. Fie că ne place sau nu, deciziile legate de oraş se iau, în mare parte, la partidul din care face parte conducerea primăriei. Tot ce mişcă prin urbe trece prin ciurul fin al unor tipi al căror singur merit în viaţă îl reprezintă faptul că au avut simţul de a depista drumul comorilor şi de a înlătura cu pricepere obstacolele întâlnite în cale. Şi Ştefan Tăbăcitu, administratorul Alexandriei, fără doar şi poate, este un privilegiat al sorţii aşa cum se manifestă ea în Teleorman. A simţit drumul succesului pe care urma să-l aibă în partidul cu trei roze, s-a apropiat de oamenii nimeriţi pentru a răzbate şi iată-l acum devenit unul dintre cei mai influenţi oameni din administraţia alexăndreană şi, de ce nu, din PSD.

Cu tact, convingeri şi spirit întreprinzător dobândit din fragedă tinereţe, nea’ Fane, aşa cum îi spun apropiaţii, a reuşit să îşi facă un imperiu în Alexandria şi să exploateze orice rămăşiţă a vechilor clădiri comuniste. Spaţiile cumulate de-a lungul vremii au fost bunicele. Niciunul însă nu a întrecut clădirea Sindicatelor din Alexandria pe care Ştefan Tăbăcitu o administrează în totalitate. Are restaurant de succes, o casă care impresionează şi o funcţie publică avantajoasă. Din postura pe care o ocupă în administraţie, Tăbăcitu îşi bagă coada peste tot. Dă directive în toate părţile, îşi asumă public proiectele altora şi taie facturi publice însemnate, după cum ne spun gurile rele, guri care apreciază că unele mâncăruri de la cârciuma sa au gust mai bun când sunt achitate din banii alexăndrenilor. Că e o fasole pe la zilele de însemnătate naţională, că se mai organizează un ospăţ la diverse evenimente, toate cu scop benefic pentru municipiu, nea’ Fănică vine cu găzduirea, dar şi cu facturierul şi chitanţierul şi cere banul public, numit şi nervul afacerilor. Pragmatism, nene, pentru că viaţa e scumpă la oraş şi nu poţi fi Ştefan Tăbăcitu dacă nu-ţi zugrăveşti altruismul cu banii altora.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Consilierii judeţeni îşi schimbă părul, dar năravul?!

Următorul articol

Adrian Simionescu, cel mai liberal dintre pesediști

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss