Hai cu gazele la Poroschia!

în Actualitate/Administratie

Monica Vasilescu

conducte_gazeDupă ani şi ani, Poroschia ar urma să intre în civilizaţie. Localitatea lui Iulian Badea face un pas către racordarea la gaze, după o perioade cu multe chinuri în care a tot fost pasat de către oficialii din municipiul reşedinţă de judeţ. Primăria Poroschia a cerut, din nou, acordul de racordare la reţeaua de gaze a Alexandriei, printr-o solicitare datată cu 2 iulie 2014.

Proiectul de hotărâre referitor la acest aspect s-a aflat pe ordinea de zi a consilierilor locali din capitala de judeţ şi prevede că reţeaua va porni de pe strada Dunării, tronson Meşteşugarilor – Fabricii.

Pentru această mişcare s-a cerut acordul celor de la Electrotel, întrucât traseul conductei de gaze va afecta proprietatea firmei pe toată zona din vecinătatea străzii Dunării, nu numai parcarea, inclusiv trotuarul de la hotarul cu Fluorocarbon până la aleea de acces în incintă.

Electrotel, prin vocea directorului Organizare şi Control – Ilin Iordan, a spus DA, cu menţiunea să se aibă în vedere ca traseul ales să nu afecteze în vreun fel racordul de alimentare cu gaze naturale, care este perpendicular pe strada Dunării şi subtraversează spaţiul de parcare pe unde va trece şi conducta noului proiect, şi nici celelalte instalaţii subterane ale societăţii, cu care este posibil să se intersecteze.

Este ştiut faptul că proiectul, depus din 2011, a fost supus unor modificări pentru că lucrurile au tergiversat. Cu toate că gazele se află la Centrala de la Iaica şi aducerea lor la Poroschia nu ar constitui un efort egal cu acela de a construi Casa Poporului, din considerente numai de politicieni ştiute, locuitorii comunei amintite nu au încă posibilitatea să ardă gaz în sistem european.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate