liberinteleorman.ro

Gâdea anunță noi dezertări în Opoziție. “Marțea trădătorilor” revine în atenția publică.

9 septembrie 2014

dezertariCarmen Dumitrescu

După o perioadă în care dezertările primarilor din Opoziție au rămas în stand-by, poate și pentru că nimeni nu trădează în vacanța de vară, iată că se prefigurează noi mutări politice de impact la nivel județean. Dacă luăm în calcul și faptul că dezertările din barca Opoziției vor avea și un fundament legislativ, atunci nu ne vine greu să credem că primarii PDL și PNL trecuți la PSD declarativ vor formaliza trădarea, dar și că alții, mânați de instinctul supraviețuirii, vor lua decizia de a trăi mai bine. Și nicăieri nu se trăiește mai bine decât la Putere, în ciuda interpretărilor moralizatoare ce pretind că e firesc să lupți pentru partidul care a contribuit la obținerea funcției tale din prezent…

Desigur, Gâdea știe că tentația puterii e foarte puternică în rândul primarilor din Opoziție care, însă, n-au habar despre faptul că actualmente, un număr însemnat de primari ai PSD din Teleorman nu au bani pentru plata salariilor angajaților și, cu atât mai puțin, pentru investiții. Dar dacă marketingul e bun, până la urmă nici nu contează aceste detalii iar trădătorii se vor lovi de realitate abia după ce vor trece, cu forme legale, la PSD. Iar PSD joacă tare. Și dur. Pentru că, în perioada imediat următoare, alți primari ai Opoziției vor ieși, în conferințe de presă, organizate cel mai probabil, marțea și vor declara că pentru binele comunității lor au luat decizia trădării. Iar acest fapt a fost anunțat chiar de către Adrian Gâdea care continuă să insiste pe faptul că PSD nu face niciun fel de presiune asupra nimănui și că trădătorii vin singuri și bat la ușa partidului, care nu găsește nimic mai bun de făcut decât să se deschidă. Asta pentru că prezidențialele trebuie câștigate cu orice preț: “ Noi n-am adus niciodată primari în partid. Ei au venit… Până la acest moment, nu vă ascund că mai sunt colegi primari care au venit să îmi spună că vor să susțină PSD-ul. Eu nu pot fi sigur că ei vor trece la PSD și formal, dar ei au venit și au declarat public că susțin PSD-ul. La momentul în care ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial e dreptul dumnealor să aleagă dacă vor să treacă în mod oficial la PSD sau dacă vor să rămână în aceeași situația ca și până acum. E dreptul fiecăruia. Nu am șantajat și voi șantaja pe nimeni. Nu am obligat pe nimeni. Sunt foarte sincer cu dumneavoastră și vă spun că au mai venit niște primari care au venit și și-au declarat intenția de a trece la PSD. Veți afla cine sunt ei la momentul oportun. Dar vreau să fie clar că eu n-am făcut niciun demers să conving pe nimeni. Toți cei care au venit la noi în partid au făcut-o din proprie inițiativă. Acum nu știu dacă vor trece la noi și formal. Depinde de rezultatul prezidențialelor ce se va întâmpla mai departe…”

Întrebat dacă ziua de marți are o relevanță simbolică pentru el, având în vedere că majoritatea conferințelor de presă în care erau oficializate trădările s-au organizat marțea, Gâdea a spus că ideea de “marțea trădătorilor” e deplasată, pentru că acele conferințe de presă se stabilesc în funcție de programul invitaților. Însă, oricât de tare am vrea să-l credem, cunoscând modul de acțiune al pesediștilor, suntem tentați să luăm în calcul și varianta unui scenariu bine scris, în baza principiului manipulării maselor naive.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Georgian și Miklea, fiii lui Dan ”Finuțu”, au mai luat 29 de zile de arest

Următorul articol

Zâna delicateselor: Vlaamse carbonaden met bier (tocană flamandă de vită cu bere)

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss