Florin Vasilică se implică în reanimarea Centrului Cultural înființat de tatăl său

în Actualitate/Cultură

Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Teleorman, care nu a conservat nimic din obiceiuri și nu a promovat absolut deloc valorile materiale și spirituale ale înaintașilor care au făcut ceva pentru județ din punct de vedere cultural, se reorganizează după ce a fost preluat de o nouă conducere. Instituția avea peste 40 de miliarde de lei anual fără niciun rezultat concret care să explice finanțarea pe care o primea de la Consiliul Județean Teleorman, în toți anii în care doar PSD a decis bugetul județului. Însă, când deciziile se iau uneori de majoritatea liberală, lucrurile se mai echilibrează. Acum, Centrul Cultural are un nou manager, pe Ciprian Agapie, despre care se știe că a promovat cultura și în activitatea sa de până acum. El va fi sprijinit de interpretul de muzică populară – Florin Vasilică, încântat să pună umărul la reabilitarea activității instituției pe care a înființat-o tatăl său – regretatul Liviu Vasilică.

„Ieri am participat la prima repetiție la Centrul Cultural Teleorman… De astăzi voi fi DOAR colaborator oficial al acestui centru. Prima concluzie, după primele 3 zile petrecute acolo, este că e bine că măcar avem orchestră și ceva dansatori, e bine că acolo este Florian Grosu și, mai ales, e bine că, pentru prima dată în 18 ani, această instituție are un director interimar care are habar de muzică – Ciprian Agapie, dar nu poate răzbi singur în povestea asta, m-a rugat să îl ajut și o voi face.

Grupul de acolo e haotic, neorganizat și nelucrat, nu are capacitatea nici măcar de a stabili tonalitățile corecte la piese. Soliștii individuali își pun speranța în mine, alături de orchestră și dansatori. În rest e dezastru. Instituția a primit buget doar pentru salarii si utilități pentru 6 luni de zile, timp în care trebuie să demonstreze că mai trebuie ținută și să facă ceea ce nu a făcut 18 ani. Iar decidenții care au luat această măsură AU AVUT PERFECTĂ DREPTATE și BINE AU FĂCUT. Nu poți finanța o instituție culturală cu zeci de miliarde anual, iar ea să nu aibă activitate culturală deloc, să nu-și îndeplinească atribuțiile și să se ocupe de ilegalități cu bani publici. Concluzia: Va fi foarte greu, dacă nu imposibil, să repunem pe picioare un centru cultural care 18 ani a acumulat foarte multă mizerie și s-a ocupat numai de mizerii. Dar încercăm… Fac asta doar pentru că această instituție a fost înființată de tata. Dar ei au uitat treaba asta și au distrus munca de o viață a lui, ba chiar și-au permis să arunce cu noroi în numele lui tata… Dumnezeu să ne ajute! Grupul Teleormanul merge mai departe așa cum a făcut-o timp de 18 ani după dispariția lui tata, indiferent de ceea ce se întâmplă la acest centru…”, a transmis Florin Vasilică.

CITIȚI ȘI: Superwoman Elena Popa a încasat două salarii de la stat în același timp

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*