Cheltuieli SECRETE de 130.000 lei la Parcul Industrial inexistent din Alexandria

în Actualitate/Actualitatea politică/Dezvăluiri

Parcul industrial despre care se discută la Alexandria de prin 2005 „înghite” bani publici pe bandă rulantă deși nu a realizat nimic concret de la înființarea societății. Parcul imaginar al lui Victor Dăgușin a cheltuit 130.000 lei pentru publicitate, iar sumele nu se reflectă în nimic palpabil. Consilierul local Gabriel Bulumac a încercat să afle ce au făcut cu banii subalternii primarului, însă s-a lovit de o barieră de comunicare cu administratorii Alexandriei, ca de fiecare dată.

„Când întreb cum au fost cheltuiți cei 130.000 lei alocați pentru “reclama și publicitatea” vestitului Parc Industrial din Alexandria, actuala conducere a primăriei bagă capul în pământ. De ce oare?!

În ședința de Consiliu Local din 28 iunie 2021, actuala conducere a primăriei Alexandria a propus, iar consilierii psd au votat, majorarea capitalului social cu 130.000 lei pentru societatea care administrează Parcul Industrial virtual din Alexandria.

Suma de 130.000 urma să fie cheltuită pentru “publicitate”, asta în condițiile în care Parcul Industrial rămâne de ani buni la nivel de PANOU. Domnul primar spunea la momentul ăla, că dorește “promovarea valorilor si a municipiului Alexandria, care de foarte multi ani a fost ținta și obiectul unor campanii neadevărate si denigratoare.”

Timpul a trecut, banii au fost cheltuiți, dar acum nu mai vor să spună cum au fost cheltuiți acei bani, iar domnul secretar general al primăriei mă îndrumă să “obțin informațiile în instanță”. Iată fragmentul din dialogul avut în Ședința de Consilu Local:

„-DI consilier Bulumac Florin Gabriel spune că a cerut in cadrul ședintei anterioare, cheltuielile pentru reclamă si publicitate la SC PARC INDUSTRIAL SRL și încă nu a primit nici un răspuns.

-DI secretar general Alexandru Razvan Ceciu spune că dl consilier poate urma procedura legală în instanță.

-DI consilier Bulumac Florin Gabriel intreabă de ce este asa un secret această cheltuială.

-DI primar Victor Dragusin spune că poate cei de la SC Parc Industrial SRL poate nu au avut timp pentru a furniza informatiile, de la ultima sedintă, dar cu sigurantă va primi informatiile solicitate”

Vă țin la curent cu modul cum au fost cheltuiți banii! Presimt că e ceva amuzant!”, a spus consilierul local.

1 Comment

 1. Cu precizarea prealabila ca, indiferent sub ce forma sunt organizate societatile la care statul sau UAT-urile detin participatii la capitalul social, adunarea generala a asociatilor, administratorii si directorii acestora trebuie sa respecte regulile speciale imperative prevazute in OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, chiar daca Legea nr. 31/1990 a societatilor permite anumite flexibilitati, daca acestea sunt prevazute in actul constitutiv.
  Potrivit art. 2, pct. 2 b) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, Parc Industrial Alexandria SRL este o intreprindere publica, UAT Alexandria avand calitatea de asociat majoritar.
  Autoritatea publica tutelara care exercita in mod efectiv, in numele UAT, calitatea de asociat la oricare dintre societatile la care detine participatii, este primaria, conform definitiei din art. 2 pct 3 din acelasi act normativ.
  Astfel, Primaria Alexandria, ca autoritate tutelara a Parc Industrial Alexandria SRL, are competente foarte clar prevazute in actul normativ mentionat, iar unele dintre aceastea privesc monitorizarea si evaluarea respectarii principiilor de eficienta economica si profitabilitate in functionarea societatii( art. 3 pct.2, lit.d) si g).
  Revenind la cazul in speta, si aruncand o scurta privire asupra bugetului de venituri si cheltuieli al Parc Industrial Alexandria SRL( anexe la HCL nr. 22/09.02.2022), observam urmatoarele:
  – veniturile societatii pe anul 2021 au fost zero lei;
  – cheltuielile totale pe anul 2021 au fost de 284.000 lei;
  – cheltuielile estimate pe anul 2022 sunt de 497.000 lei, aproape jumatate din capitalul social asigurat din banii publici locali( fix cat si veniturile estimate pe anul 2022, care se presupun ca vor fi realizate cu cei 2 salariati ai societatii !!)
  Si, tot asa, privind in urma, in cei 4 ani de existenta a societatii Parc Industrial Alexandria SRL, concluzia este una extrem de simpla: 1 salariat si 5 administratori cheltuie an de an sute de mii de lei exclusiv de la bugetul local al orasului fara sa produca nimic!
  Ca simplu cetatean al acestui oras, constat cu frustrare indreptatita, inca o data, ca a devenit tipic pentru Consiliul Local din Alexandria adoptarea unor hotarari insuficient fundamentate din punct de vedere al legalitatii, necesitatii si oportunitatii. Asta, ca sa nu mai vorbesc de rapoartele de specialitate intocmite de personalul primariei…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*