liberinteleorman.ro

Superwoman Elena Popa a încasat două salarii de la stat în același timp

Elena Popa a fost o persoană controversată încă de la poziționarea ei în funcția de director al Centrului Cultural Teleorman, o instituție care cam de pe atunci nu a mai avut preocupări culturale reale. Deși are un buget enorm an de an pentru acte inexistente, Consiliul Județean Teleorman continuă să bugeteze această instituție cu peste 40 de miliarde de lei anual pentru activitate doar pe hârtie. Pe lângă lipsa de cultură concretă, acum s-a aflat că directorul instituției – Elena Popa este un fel de superwoman (personaj din benzile desenate care are multiple puteri) și a ocupat timp de 5 ani două funcții plătite din bani publici.

Numele directoarei figurează pe două contracte de muncă, în același interval orar, opt ore pe zi, la două instituții diferite din subordinea Consiliului Județean Teleorman: Biblioteca „Marin Preda”, unde apărea încadrată ca economist, și Centrul Cultural Teleorman, unde este director și în prezent (salariu 5.600 lei, conform declarației sale de avere). La Biblioteca „Marin Preda”, Elena Laurenția Popa a avut contract de muncă, normă întreagă, în perioada 2014-2019, în timp ce conducea, tot cu normă întreagă, Centrul Cultural, potrivit totalimpact.ro

Cum a făcut doamna să se împartă între cele două joburi plătite de stat nu ar fi greu de explicat având în vedere puținătatea muncii efective, mai ales în funcția de director, acolo unde se încasează salarii pe… repetiții. Totuși, sunt așteptate și măsuri de remediere a lucrurilor, fiindcă se știe despre Centrul Cultural Teleorman că „bubuie” de ilegalități despre care procurorii nu au aflat. Încă.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Un autoturism intrat într-un cap de pod: Copiii șoferului, trei minori, au fost răniți

Următorul articol

Olimpiada de Benzi Desenate – Ediția a III-a, la Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate