liberinteleorman.ro

Componente de autovehicule arse pe vatră! Amenzi din partea Gărzii de Mediu Teleorman

17 martie 2022

Comisarii de mediu din cadrul Comisariatului Județean Teleorman al Gărzii Naționale de Mediu, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale – SAS din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, au desfășurat în luna februarie 2022 o acțiune de inspecție și control pe raza localităților Brînceni și Smîrdioasa, acțiune care a vizat aspecte privind activități din domeniul dezmembrărilor autovehiculelor cât și cel al colectării de deșeuri reciclabile.

În timpul acțiunii au fost constatate locații în care se desfășurau activități cu impact asupra mediului fără deținerea unei autorizații de mediu și încălcări ale legislației de protecție a mediului. De asemenea, au fost identificate mai multe vetre de foc unde diverse componente de autovehicule au fost arse, atât pe amplasamentele verificate cât și pe raza administrativă a celor două localități.

Au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 20 de amenzi în valoare de 134.500 lei și au fost dispuse 13 suspendări de activitate.

Aducem pe această cale la cunoștința publicului interesat faptul că activitățile „Demontarea (dezasamblarea) mașinilor și a echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor ”cod CAEN 3831̓ și ,,Recuperarea materialelor reciclabile sortate” cod CAEN 3832 sunt activități care se supun procedurii de emitere a autorizației de mediu. Funcționarea fără autorizație de mediu este interzisă, a transmis comisarul șef – Dana Banu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florin Vasilică se implică în reanimarea Centrului Cultural înființat de tatăl său

Următorul articol

Spectacol umanitar dedicat refugiaților din Ucraina, la Alexandria

Cele mai recente articole de Administratie