Floarea Alesu, reținută pentru că a primit șpagă o bijuterie de aur. Angajările fictive fac obiectul altui dosar

în Actualitatea politică

floarea-alesuCarmen Dumitrescu

A trecut puțin timp de la descinderile efectuate de procurorii DNA la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman și iată că situația directorului Foarea Alesu pare a fi din ce în ce mai complicată. Pentru că angajările fictive, pe linie de pile, relații și partid au fost acum umbrite de faptul că Floarea Alesu obișnuia să ia șpagă, nefiindu-i suficiente beneficiile pe care partidul i le-a pus pe tavă în numai câțiva ani. În acest moment, potrivit unui comunicat oficial al DNA, Floarea Alesu este reținută pentru 24 de ore pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență. Astfel, directorul DGASPC a fost denunțată de mama unei candidate la un post scos la concurs în cadrul instituției cu privire la faptul că ar fi primit, în schimbul influenței sale în manipularea rezultatelor concursului, un lănțișor de aur cu pandantiv, în valoare de peste 700 de lei și suma de 10.000 de lei.

Mai mult, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații, procurorii DNA au dovezi, potrivit cărora în anul 2013, directorul Floarea Alesu ar mai fi primit și suma de 500 de lei pentru a facilita obținerea unei pensii de handicap pentru o anumită persoană. De aceea, în cursul zilei de mâine, 27 august, Floarea Alesu trebuie să fie prezentă la Tribunalul București, procurorii propunând arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Angajările fictive din cadrul DGASPC, despre care ziarul Liber în Teleorman a relatat pe larg în cadrul unor articole anterioare fac, însă, obiectul unui alt dosar, în care tot Floarea Alesu va trebui să vină cu argumente în apărarea sa, chiar dacă, văzând evoluția lucrurilor, este din ce în ce mai clar că fostului economist al Comalex i s-au cam înfundat toate drumurile libere.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică