liberinteleorman.ro

Eveniment regal, la Alexandria. Principele Nicolae al României lansează cartea-album „Bunicul meu, Regele Mihai”

29 iunie 2022

Lansare de carte regală la Alexandria. Nicolae al României prezintă publicului din Capitala Teleormanului volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”. Evenimentul este organizat de Asociația Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și Asociația Principele Nicolae, în parteneriat cu Primăria Alexandria.

„Joi, 30 iunie, voi vizita orașul Alexandria, ocazie cu care mă voi întâlni cu un grup de elevi la Centrul Multifuncțional pentru Tineri, de la ora 16.00, în cadrul proiectului „Istoria Regalității în Școli”. Ulterior, începând cu ora 18.00, la aceeași locație, voi prezenta albumul „Bunicul meu, Regele Mihai”, ce reunește cele mai frumoase fotografii cu Ultimul Suveran al țării, atât din viața sa privată cât și din cea publică. Seara se va încheia cu proiecția documentarului „Regele Mihai – Drumul către casă”, moment în care îmi va fi alături domnul Dan Drăghicescu, unui dintre producătorii filmului. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Vă invit să petrecem împreună câteva ore în care să depănăm amintiri despre monarhie!”, a anunțat Principele Nicolae.

Regalul editorial a apărut în onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai, la Editura Vremea.

Carte-album reprezintă o aventură și o incursiune în viața de familie a Majestății Sale. Fotografiile, 232 la număr din 17 arhive, au fost selectate de prințul Nicolae al României, din dorința de a-l prezenta pe Regele Mihai în ipostaza în care l-a cunoscut el însuși – cea de bunic, de cap al familiei. Albumul s-a născut din povestea unui dar neprețuit primit de nepotul Regelui Mihai la nunta sa din 30 septembrie 2018, din partea doamnei Irina Perko Mirabaud, a cărei mamă, Oana Mirabaud, botezată de Regina Maria, și-a petrecut momente din copilărie și adolescență cu principele moștenitor și Mare Voievod de Alba Iulia. Principele Nicolae continuă și îmbogățește povestea, alegând din arhive publice și private, imagini din viața bunicului său, Regele Mihai.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Ștefan Mitroi și David Neață, propuneri pentru a fi CETĂȚENI DE ONOARE ai municipiului Alexandria

Următorul articol

Evenimentele Sportive cu Cele Mai Multe Pariuri

Cele mai recente articole de Actualitate