DSP Teleorman verifică starea cabinetelor medicale

în Actualitate/Sănătate

Monica Vasilescu

cabinet-medicalProblemele de igienă din cabinetele medicale există de multă vreme. Nu e o noutate că, pe la sate mai ales, puţini sunt cei care mai veghează la funcţionalitatea lucrurlor din punct de vedere sanitar. Este adevărat, nici autorităţile nu fac întotdeauna eforturi deosebite pentru a aranja neregule, dar nici nu pot să se ducă să le dea cadrelor medicale cu mătura în unitate.

La acţiunile de verificare care se derulează în această perioadă în Cabinetele Medicale Individuale, inspectorii de control au depistat condiţii improprii în activitatea medicală.

În cadrul Colegiului Prefectural, prefectul Carmen Daniela Dan i-a trasat directorului Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana, sarcina de a transmite cabinetelor un îndemn să respecte normele legale. Şefa DSP Teleorman a precizat că a dispus controale la cabinete şi la şcoli, în toate localităţile.

Pe parcursul controalelor s-au găsit deficienţe din punct de vedere sanitar în mai multe localităţi, între care: Botoroaga, Mârzăneşti, Buzescu. Oamenii de control au suspendat autorizaţii şi au dat termene de remediere a problemelor. De exemplu, situaţia cabinetului de la Buzescu a fost una gravă, drept pentru care s-a suspendat lucrul, dar asta nu a durat mult, fiindcă lucrurile s-au remediat, iar activitatea s-a reluat. Şi la Furculeşti a fost o situaţie asemănătoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*