liberinteleorman.ro

Deși nu știe să “vorbește”, Lucian Iotu tot director țintește…

8 august 2016

lucian iotuCarmen Dumitrescu

Lucian Iotu a fost, alături de Edi Oprea, unul dintre cele mai stranii personaje care ne-au administrat vreodată resursele. Pentru că numai Alexandria a fost în stare să dea politicii doi viceprimari calificați în taximetrie și pază. Niciunul dintre cei doi nu știa să vorbească, încăpățânându-se totuși să dea posterității expresii memorabile, precum “Am să dau citire articolului pentru a nu fi supus iar din nou aprobării Consiliului local” sau “Trebuiește să votăm”.

După alegerile locale, Iotu părea că pierde teren. UNPR-ul nu-l mai putea tolera, însuși Florică Mara susținând că Iotu nu s-a născut viceprimar și trebuie să învețe o meserie ca să poată mânca o pâine albă, iar PSD-ul avea destui lipitori de afișe la rând pentru a nu-l mai lua și pe Lucian în calcule. Totuși, se pare că Iotu beneficiază de susținerea primarului Drăgușin, care are probabil motivele lui să sprijine un om care stă atât de prost la niște capitole esențiale, așa că o vreme a stat pe margine și a comentat. În favoarea PSD-ului. Desigur, tot în termeni slab aspectați gramatical. Dar asta n-a deranjat pe nimeni. Dimpotrivă. Mai nou, Iotu ne va administra imobilele. Pentru că la administrare n-ai nevoie de o bună cunoaștere a limbii române. El a înlocuit-o pe Liliana Mierloiu de la Administrare Imobile  și de acum înainte se va ocupa de noi, în calitate de director. Că așa e în tenis! Cu cât știi să vorbești românește mai puțin, cu atât țintești mai sus.

Era o vorbă înțeleaptă care susținea că scaunul pe care stai nu trebuie niciodată să fie mai înalt decât teancul de cărți citite. Ei bine, pentru Iotu funcționează alt tip de înțelepciune. Și, la o adică, noi, cei care locuim la bloc, ne simțim mai bine o dată cu această permutare politică, marca Drăgușin, pentru că nu e puțin lucru să-ți administreze imobilul un fost agent de pază. La urma urmei, siguranța e înainte de toate!

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

File de istorie și cunoaștere locală. Parcul central din Alexandria a fost, cândva, piață de cereale

Următorul articol

ALDE și PNL se mută împreună

Cele mai recente articole de Actualitatea politică