Descinderi cu scandal la Nițulescu pe moșie

în Actualitatea politică

Nitulescu6Carmen Dumitrescu

Ceea ce părea a fi, în primă instanță, doar o vorbă aruncată în vânt prin urbea noastră prea mică începe să capete contururi cât se poate de autentice. Astfel, după ce bunurile unor finanțatori ai PSD au fost luate la purecat de procurorii DNA, se pare că și afacerile democrat-liberalului Teodor Nițulescu încep să facă obiectul unor cercetări amănunțite. Desigur, lucrurile sunt clare, cel puțin din punctul de vedere al celor care cunosc detalii legate de subiect, cărora le vom proteja identitatea, din motive de siguranță.

La începutul lunii octombrie, două dintre firmele lui Teodor Nițulescu, temperamentalul fost prefect al județului, au fost “călcate” de mascați. Însă, potrivit surselor noastre, dacă oricare alt afacerist sau politician ar fi permis spășit accesul organelor de control pe moșia proprie, Nițulescu a reacționat exact așa cum îi stă în caracter, adică agresiv. Perchezițiile s-au fi desfășurat în două puncte ale avutului nițulescian: la moara de la Nanov și la una dintre firmele lui de la Roșiorii de Vede. Dacă la Roșiori, personalul s-a ascuns prin toalete, pentru a evita să dea explicații legate de situația afacerii, la Nanov a ieșit un veritabil scandal, la care ar fi luat parte, potrivit surselor noastre, chiar Nițulescu. Una dintre problemele principale constatate în urma acestor controale s-a legat de perpetuarea muncii la negru… Pentru un politician de Dreapta, stimularea muncii la negru e cel puțin amuzantă. Dar, dincolo de aspectul amuzant al problemei, pentru încurcăturile din hârtii, Nițulescu ar fi primit o amendă de puțin peste 500 de milioane lei vechi. Aceleași surse susțin că cercetările continuă și că mai multe nereguli legate de modul în care și-a pus Nițulescu la punct afacerile vor ieși la iveală și vor fi penalizate în curând.

Vine o campanie grea, monșer! Parol!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică