Consiliul Judeţean Teleorman are “arma bugetară”. Ce bani vor primi primăriile în 2015

în Actualitate/Administratie

Monica Vasilescu

adrian gadeaSe impart banii judeţului între administraţiile publice locale. În lista cu sumele estimative întocmită de Finanţele Teleormanului se regăsesc unele primării care vor primi în 2015 sume de referinţă, altele… doar de seminţe. Conform proiectului, repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20% din limita de sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 20% din cota de 18,5 % din impozitul pe venit, diminuate cu gradul de necolectare a veniturilor proprii, pe anul 2015 şi estimările pentru anii 2016-2018, se face în funcţie de arieratele provenite din neplata cheltuielilor de funcţionarea şi/sau de capital, precum şi în funcţie de programele de dezvoltare locală, respectiv proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Iniţiatorul proiectului, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, a spus că împărţirea se face provizoriu, deocamdată, acestea fiind doar propuneri, iar sumele repartizate pe localităţi vor fi definitivate după aprobarea Legii bugetului de stat pe anul 2015.

Dacă inegalitatea se exprimă financiar la Consiliul Județean Teleorman şi dacă repartizarea se face politic ori ba vor decide primarii, cetăţenii şi toţi aceia care au legături cu administraţia, după ce vor analiza tabelele din facsimil cu banii care vor fi încasaţi de către primăriile din judeţ anul viitor.

banibani cj 2bani cj 3bani cj 4bani cj 5bani 7

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate