liberinteleorman.ro

Floarea Alesu rămâne director în pușcărie

2 septembrie 2014
Advertisement

alesuCarmen Dumitrescu

Unii nu se despart de funcție nici dacă ajung în pușcărie. Iar explicația stă suspendată, undeva, într-o prezumție de nevinovăție tot mai lipsită de sens și într-o birocrație care ne sufocă toate principiile. Este cazul directorului DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, care, deși arestată preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de influență, își păstrează funcția până când vinovăția sa va fi stabilită de instanță. Ceea ce este, totuși, greu de înțeles rămâne faptul că Floarea Alesu are deja destule pete pe reputație și reușește să fie percepută încă, la nivelul județului Teleorman, ca un om important care merită respectat prin menținerea în funcție. Cel puțin, până în momentul în care Consiliul Județean Teleorman va primi documentul oficial prin care s-a dispus reținerea preventivă pentru 30 de zile a acesteia, punct din care se va putea face suspendarea de drept a  Floarei Alesu din funcția sa. Cel puțin asta susține președintele CJT, Adrian Gâdea, care are convingerea că situația trebuie abordată cu tact și numai în baza unor documente oficiale: “Am luat la cunoștință de ceea ce s-a spus în presă, dar noi nu am primit nimic oficial. Atunci când am luat la cunoștință de cele întâmplate – repet, din presă – noi am făcut o adresă către Direcția pentru Protecția Copilului să îmi spună care este situația directorului. Mi s-a răspuns că a fost reținută  pentru 24 de ore și mi s-a anexat și un comunicat. Așteptăm decizia instanței de judecată și, în funcție de ceea ce va decide aceasta, noi vom aplica legea. În acest moment, îi ține locul una din cele două doamne director adjunct, Olguța Șefu sau Rodica Miloș. Am verificat și pe site-ul instanțelor de judecată pentru a găsi un comunicat în sensul ăsta. Vorbind de reținere, legea nu-mi permite să recurg la suspendarea de drept. Va fi suspendată de drept atunci când va exista un comunicat în sensul reținerii preventive. Așteptăm  să apară un document din care să rezulte că doamna a fost arestată și vom emite o hotărâre de suspendare de drept a doamnei pe perioada arestării preventive.”

Întrebat dacă înlocuirea Floarei Alesu n-ar fi dezirabilă în orice fel de condiții și indiferent de decizia instanței, având în vedere reputația pătată deja a acesteia, Adrian Gâdea a spus: “ Eu sunt de acord cu  dumneavoastră că sunt niște suspiciuni, dar pe de altă parte fiecărei persoane trebuie să-i dăm dreptul la prezumția de nevinovăție. În momentul în care vom avea un document, noi vom pune în aplicare suspendarea de drept pentru că nu vreau să tolerez comportamente care sunt în afara legii…”

Chestionat dacă are pe cineva în vedere pentru înlocuirea directorului DGASPC, Adrian Gâdea a spus că e prematur să facă vreo declarație și că e mai bine ca lucrurile să fie abordate cu răbdare și cu tact, astfel încât să fie evitate interpretările eronate ale situației.

 

 

 

 

1 Comment

  1. Si iata ca domnii directori uita repede si incep in graba sa creeze posturi acum de alegeri pentru ai lor. Pt Cune care va primi cadou un post la DSP doar sa isi tina gura in campanie, pentru fina primarului de la Tiganesti ( Pisica) pentru care Casa de Sanatate se straduieste sa faca un post de un an de zile……vom vedea ca este asa dupa ce vor sustine „examenul”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Şedinţă de Consiliu Judeţean Teleorman fără cvorum. De ce a întârziat Adrian Gâdea

Următorul articol

Consiliul Judeţean Teleorman are “arma bugetară”. Ce bani vor primi primăriile în 2015

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss