Consiliul Judeţean a împărţit banii primăriilor. Lista a fost modificată de pe o zi pe alta

în Actualitate/Administratie

cj tr

Şedinţa amânată ieri, programată pentru astăzi, a strâns laolaltă doar 23 de consilieri judeţeni din cei 32 ai Teleormanului. În plenul forului judeţean fost prezenţi aleşii Puterii, alături de şase consilieri din partea Opoziţiei.  Pe ordinea de zi s-a aflat rectificarea bugetară şi împărţirea banilor pentru anul 2015 şi estimările pentru anii 2016, 2017 şi 2018, sume care se dau prin Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman.

Lista cu primăriile care vor primi bani a suferit modificări. Spre deosebire de ziua precedentă, astăzi, unele administraţii au putut constata că banii care le vor intra în cont vor fi mai puţini, altele vor încasa mai mult. După buget, coane Fănică.

Schimbarea, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Teleorman, vine ca urmare a unei adrese în care se precizează că pentru estimările pe anii 2016-2018 s-a avut în vedere drept criteriu de repartizare şi gradul de necolectare al veniturilor proprii, criteriu aplicabil doar pentru anul 2015. Astfel, pentru anii 2016-2018, sumele pe care Consiliul Judeţean Teleorman trebuie să le repartizeze prin hotărâre, pe unităţi administrativ-teritoriale în vederea întocmirii proiectului de buget pe 2015 se pot vedea în facsimilul ataşat.

La şedinţa convocată miercuri, consilierii PNL şi cei ai PDL s-au abţinut de la vot, deoarece consideră că repartizarea s-a făcut discreţionar. Democrat-liberalul Florin Neagu a dat exemplu comuna Suhaia, care are proiecte şi va primi doar 37.000 lei, în timp ce Ţigăneşti, cu primar social-democrat, va primi 135.000 lei. bani1bani2bani3bani4bani5bani6

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate