Caracatița lui Drăgușin face ravagii în Alexandria: afaceristul Nae Tatu își construiește un imobil-mamut pe mijlocul străzii și tulbură un întreg cartier

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Victor Drăgușin are mulți prieteni. Toți oameni de afaceri. Și toți bogați. Dar unul dintre cei mai interesanți este parte a caracatiței lui Dragnea, abonat la banii publici ai Alexandriei și om de bază al PSD-ului, când vine vorba de pus oamenii la punct. Este vorba despre Nae Tatu, celebru la nivel național pentru legături cu un clan interlop din Giurgiu și faimos la nivel local, după ce, în mod accidental, i-au ars cam toate documentele interesante pentru justiție într-un accident suspect.  Acum, Nae Tatu revine în centrul atenției, după ce pe aproape jumătate de bandă a unei străzi din Alexandria a răsărit…un bloc. Este vorba despre strada Cuza Vodă, foarte aproape de intersecția cu strada București, unde de luni bune se ridică o construcție impozantă.

Edificiul misterios

La început, această clădire în construcție a deranjat exclusiv pe cei care conduc mașini prin zona în cauză, pentru că, așa cum spuneam, aproape jumătate de șosea e ocupată de această clădire. Ulterior, ea a început să deranjeze și oamenii din cartier, pentru că terenul pe care construcția se ridică acum a fost luat prin mijloace ciudate, deși o parte dintre oamenii din zonă plătesc impozit pe acel teren. Sună straniu, așa este! Dar cam asta e mafia teleormăneană.

Unul dintre oamenii afectați de această clădire-mamut ne-a mărturisit următoarele:

De anul trecut, noi, locuitorii de pe strada Cuza Vodă ne confruntăm cu afaceristul Nae Tatu, care nu are afiș cu autorizația, termenul, constructorul și scopul lucrării. Noi plătim impozit pe acest teren și ne-a fost luat fără ca noi să știm.  Cartierul nostru a devenit un dezastru, nu mai avem liniște, nu ne mai putem crește copiii, mașinile ne sunt zgâriate. Vă rog mult, faceți ceva și ajutați-ne, pentru că nimeni nu ne bagă în seamă, nici primăria, nici poliția.”

E drept că nu ne așteptam ca Primăria Alexandria să pună ordine în acest haos, pentru că Victor Drăgușin și Nae Tatu sunt legați foarte intim. Cei doi nu se pot călca pe bătături, pur și simplu, pentru că din asta ar rezulta consecințe grave pentru amândoi.

Am căutat noi autorizația de construire a imobilului-mamut de pe strada Cuza Vodă și am descoperit că aceasta e emisă pe numele lui Tatu Florea, care, după CNP, pare a fi tatăl lui Nae Tatu, iar scopul construcției este “imobil locuințe colective și spații comerciale”. Construcția se încadrează în categoria de importanță C, clasa de importanță III. E greu, totuși, de înțeles de ce un om născut în 1934 ar avea energia și voința de a demara o construcție mamut pe mijlocul unei artere rutiere în Alexandria, dacă în spate n-ar fi obișnuitele combinații pesediste.

În tot acest timp, mașinile trec cu dificultate pe strada respectivă, oamenii înjură în gând, iar locuitorii din zonă spun că acolo s-a dat un mare tun pe impozitele lor. Evident, Drăgușin nu se bagă, pentru că, practic, el își lasă prietenii din garda personală să facă orice vor. Dacă în spatele prieteniei, mai sunt alte tipuri de interese, asta nu putem să știm.

Nae Tatu – cheia care deschide toate ușile

Dar știm că Nae Tatu este un om de afaceri care operează pe zona reședinței județului Teleorman și unul dintre prietenii cei mai apropiați ai primarului Alexandriei, Victor Drăgușin. De aceea, Nae Tatu a avut mereu acces aproape nelimitat la banul public, fapt ce i-a înlesnit îmbogățirea rapidă, prin mijloace nu tocmai transparente și astfel a devenit unul dintre oamenii chemați în mod constant la masa deciziilor pesediste din județ.

Firma lui Tatu, abonată la banul public din tot județul

Un om de afaceri care a lucrat cu Nae Tatu, dar căruia nu-i vom divulga identitatea din motive lesne de înțeles, a mărturisit în exclusivitate pentru ziarul Liber în Teleorman următoarele: “Nae Tatu e unul dintre principalii cotizanți la PSD. De aceea, când vrei să faci afaceri în județ, vorbești cu Marian Fișcuci, iar când vrei să reușești în Alexandria tratezi cu Nae Tatu. Deci dacă voiai să faci o afacere, cu ei vorbeai. E de mic membru PSD, a avut inițial un mic magazin de construcții, apoi s-a îmbogățit rapid. I-a construit chiar și casa lui Drăgușin, pe care îl și are cu multe la mână, pentru că împreună au făcut multe. Și acum vorbesc de un nivel personal. E ca o mafie. Fac petreceri la care vin oameni din toate structurile statului și așa rezolvă multe. Cu două luni înainte de incendiu, Tatu a fost chemat la DIICOT într-o poveste cu tiruri din Giurgiu. L-a sunat și pe Dragnea atunci să-l ajute. Ulterior a venit incendiul și a ras tot. Toate actele…

Ce se întâmplase la Giurgiu? DIICOT-ul tocmai pusese cap la cap ițele unui dosar de evaziune fiscală, în care era implicat senatorul PSD Cezar Măgureanu și clanul “Butoane”. Alături de Nae Tatu, în dosarul respectiv a fost luat la întrebări și Viorel Dragnea, fratele lui Liviu Dragnea. Atunci, Nae Tatu a petrecut o noapte în arest. Pe vremea aceea, afacerea lui Nae Tatu se numea COM TESSIS SRL Alexandria (CUI: 2695559) și fusese înființată în 1991, având ca obiect principal de activitate “comerţ cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate”. În 2012, societatea lui Tatu a fost pusă sub urmărire penală, prin Ordonanţa nr.152 din data 20.07.2012, emisă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Procurorii spun că infracțiunea lui Tatu a constat “în omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale, toate în formă continuată“.

În august 2012, un incendiu de proporții devasta depozitul și birourile omului de afaceri Nae Tatu de la Alexandria. În incediu au ars toate documentele care ar fi putut ajuta organele legii să facă lumină în modul în care a operat acesta. Convenabil, am spune… Foarte convenabil! Mai ales că Nae Tatu își asigurase depozitul pe un milion de euro.

Un incendiu suspect…

Au ajuns în noaptea aceea la incendiu și oameni din afara firmei de asigurări. Nae Tatu avea autorizație de construire pe un singur spațiu din imensul depozit, iar panoul electric de la care se presupune că a pornit incendiul se afla în afara zonei autorizate. O mare parte a bunurilor era acolo, chiar dacă multe dintre ele fuseseră deja transportate la Interex, ca și cum omul ar fi vrut să-și lase puțin “cheag”. Nici astăzi, Tatu nu și-a scos banii de la asigurări, pentru că acțiunea în instanță e încă în derulare, dar până acum el a câștigat cam toate termenele și, chiar dacă decizia nu e definitivă, e de așteptat ca, din punct de vedere material, incendiul să nu fi lăsat niciun fel de urme asupra lui Nae Tatu.

Nae Tatu continuă să facă bani cu Primăria Alexandria și nu numai. El pune borduri, reabilitează obiective de interes public, face toalete. Și, de regulă, lucrează prin subcontractări, așa că multe dintre afacerile lui profitabile n-au ieșit încă la suprafață, fiind vorba de contracte încheiate între firme private.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*