Birocraţia ţine alexăndrenii printre ţânţari

în Actualitate/Diverse/Utile

tantariMonica Vasilescu

Seară de seară, alexăndrenii trebuie să facă faţă invaziei de ţânţari. Aceştia năvălesc în apartamentele oamenilor care, împinşi de căldură, lasă ferestrele deschise, fără a avea plase contra insectelor. De asemenea, şi alexăndrenii care ies la o plimbare sub cerul liber sunt expuşi riscurilor de a se lupta cu bâzâietoarele problematice.

Ţânţarii au ajuns să constituie o pacoste pentru toată lumea. Pentru a se feri de aceste insecte păcătoase, cetăţenii municipiului reşedinţă de judeţ se folosesc de diverse aparate şi soluţii care să le îndepărteze din casele lor, cu toate că nu reuşesc asta decât pentru scurt timp.

Ce fac autorităţile locale în acest sens? Se pare că se luptă cu birocraţia, spune primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, care a avansat jumătatea lunii iulie pentru stropirea anti ţânţari, fiindcă firmele care produc substanţe necesare în dezinsecţie trebuie să obţină unele avize. Lipsa de reacţie promptă din partea autorităţilor o poate simţi orice cetăţean pe propria piele, la o plimbare în aer liber pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ sau chiar stând în casă.

UPDATE: Primăria Municipiului Alexandria realizează acţiunea de dezinsecţie prin mijloace aeriene (combaterea ţânţarilor, căpuşelor, puricilor), pe domeniul public, joi, 10 iulie 2014, în intervalul orar 05:30 – 09:30 şi 19:30 – 20:30. Crescătorii de albine sunt rugaţi să ia măsurile necesare pentru protejarea acestora.

1 Comment

  1. Daca locatarii tuturor blocurilor din Alexandria s-ar preocupa sa-si repare conductele de dejectii din subsoluri nu am mai avea atatia tantari si in spatiile comeciale de la parterul blocurilor nu ar mai exista mirosurile de “dihor”, “gherlan” si alte parfumuri “de firma”…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*