liberinteleorman.ro

Biblia politicii teleormănene: Racolaţi-vă unii pe alţii!

3 iulie 2014
Advertisement

Carmen Dumitrescu

gadeaRuperea USL  în Teleorman este un eveniment de dată recentă. Şi, după ce au fost parteneri tradiţionali în Teleorman, liberalii şi social-democraţii au început să înveţe să se deteste unii pe alţii. Sau să se racoleze unii pe alţii… Alianţa Dreptei a generat, aşa cum era de aşteptat, nelinişte în rândul social-democraţilor, care au înţeles că te poţi face frate cu dracul până treci puntea sau poţi fura puntea, ca să obligi dracul să înnoate. Cam asta se întâmplă acum în politica teleormăneană. Liberalii s-au aliat cu democrat-liberalii iar social-democraţii au înţeles că tot ce pot face pentru a slăbi puterea noii opoziţii este racolarea celor mai slabi dintre “dreptaci”. Desigur, misiunea nu e uşoară, dar promisiunile pot cântări destul de greu pentru a-i convinge pe democrat-liberali şi pe liberali să se mişte cu talent către trădare. Pentru a intimida, Gâdea organizează acum săptămânal conferinţe de presă în care mai apare alături de doi sau trei “dreptaci” cu apetitul trădării, pentru a demonstra că PDL-ul şi PNL-ul n-au nicio şansă să contrabalanseze puterea social-democrată într-un judeţ “roşu”.

Desigur, nici noua alianţă a dreptei n-a dezvoltat un sistem de fidelizare a oamenilor, astfel că în goana după bani şi proiecte electorale, mulţi sunt în stare să-şi vândă şi mama, şi conştiinţa. În plus, la noi în judeţ, partidele n-au avut niciodată doctrină, aşa că nimeni nu poate blama cu adevărat dezertările, mai ales după ce partidele îşi aleg reprezentanţii după ureche sau contribuţia la fondul partidului. Dar, din păcate sau din fericire pentru ei, liberalii ştiu că lucrurile se pot schimba de la o zi la alta şi că prieteniile se fac şi se desfac în funcţie de interese. De aceea, realitatea, dureroasă acum poate redeveni confortabilă dacă parteneriatul cu PDL nu va funcţiona aşa cum se aşteaptă Niţulescu şi Almăjanu. Momentan, primarii de la Gălăteni, Beuca, Răsmireşti, Ştorobăneasa, Stejaru şi Rădoieşti sunt cei care au deschis linia trădărilor pe dreapta şi e de aşteptat ca gesturile de genul acesta să nu se oprească aici.

Probabil că dezertările au de multe ori în spate neputințe sau atașamente nerecunoscute până acum. Cazul primăriței de la Ștorobăneasa, Ioana Magereanu, este cel puțin amuzant, fiind cunoscută iubirea nemărturisită a acesteia pentru Liviu Dragnea, dar și competiția în care intrase cu fosta primăriță, Nina Buzică, pentru a fi mai apropiată de sufletul carismaticului pesedist. De aceea, dacă alți trădători s-au vândut pentru bani și proiecte, femeile se vând pentru mult mai puțin… Și repede… Pentru că prețul scade.

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Deşteaptă-te, române, că nu e prea târziu, şi apără drapelul, că ăştia nu prea ştiu!

Următorul articol

A început epurarea liberalilor din administraţia teleormăneană

Cele mai recente articole de Din culisele politice

Don't Miss