Andreea Desculțu a adus bronzul la Informatică în Teleorman

în Educatie/Interviu/Sport

Teleormanul este, așa cum am exemplificat în variate ocazii, nu doar locul celor care vremelnic guvernează țara, dând dovada constantă a incapacității lor personale și profesionale, ci și locul din care preponderent pleacă tineri de o calitate excepțională. Tinerii foarte bine pregătiți ai Teleormanului bifează rezultate remarcabile în cadrul a numeroase competiții naționale și internaționale, aducând județului medalii și trofee extrem de valoroase. Din păcate, recompensele pe care ei le primesc (dacă le primesc vreodată) de la cei care administrează județului sunt puține, așa că mulți dintre ei aleg să plece după terminarea școlii, oferindu-și talentele altor spații geografice, care știu să le aprecieze mai bine.

Astăzi, 19 mai, la sediul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad au fost premiați cei buni tineri din domeniul tehnologiei informației. Printre ei s-a numărat și teleormăneanca Andreea Desculțu, care a obținut medalia de bronz în cadrul acestei competiții internaționale. Alături de ea s-a aflat și Dana Tătatu, profesoara care a pregătit-o în acești ani, atât pe ea, cât și mulți alți tineri de valoare ai județului, care s-au remarcat prin rezultate deosebite în cadrul unor competiții naționale și internaționale.

Andreea este elevă în clasa a douăsprezecea la Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” din Alexandria și, în timpul în care a învățat pentru olimpiada națională, s-a pregătit și pentru examenul de Bacalaureat. Rezultatele ei vorbesc de la sine și o pregătesc pe această tânără sclipitoare pentru un viitor frumos. Probabil că, la fel ca mulți colegi de talia ei, Andreea Desculțu va părăsi județul, pentru a se putea remarca prin capacitățile ei deosebite. S-a demonstrat oricum că aceasta este piatra de încercare a Teleormanului: să-și vadă valorile plecând, în timp ce mediocrii fac regulile…

1 Comment

  1. Pentru o corecta informare, doamna jurnalist, scrieti numele tuturor copiilor care au reprezentat județul nostru la această Olimpiada. Si pentru o si mai corecta informare, cercetați rezultatele.Veti constata ca mai sunt si alti copii de-ai noștri cu premiati cu medalii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*