Alexandria a încheiat anul 2014 cu excedent bugetar substanţial

în Actualitatea politică

Primaria AlexandriaCarmen Dumitrescu

În timp ce toate primăriile se plâng de lipsa banilor, existând primari în judeţ a căror îngrijorare vizează până şi plata salariilor angajaţilor, la Primăria Alexandria totul merge ca pe roate. Ba chiar se pare că în 2014 ne-a mers atât de bine, încât primăria n-a avut timp fizic pentru cheltuirea banilor existenţi. Aşa se face că la finalul anului 2014, specialiştii instituţiei au constatat că excedentul bugetar din anul ce tocmai s-a încheiat se ridică la semnificativa sumă de 69 de miliarde de lei vechi.

Potrivit lui Victor Drăguşin, explicaţia stă în creşterea numărului de angajări la nivelul Alexandriei, fenomen ce a putut fi constatat începând din vara anului trecut: “Am avut o încasare substanţială la impozitul pe salarii. În luna august am început să constat această creştere substanţială şi trebuie să vă spun că 40 de miliarde de lei vechi din acest excedent de 69 de miliarde vine de acolo: din impozitarea salariilor. Aşa că eu trag concluzia că în 2014 s-au făcut noi angajări. Nu neg că e posibil să fie cei angajaţi la negru care au intrat în legalitate, dar sigur au fost şi multe angajări noi. Din cele 69 de miliarde, 6 miliarde s-au primit de la bugetul de stat iar restul sunt bani rămaşi din lucrări nefinalizate în 2014, care vor fi realizate în cursul acestui an.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică