A crescut salariul minim, a crescut impozitarea!

în Actualitate/Diverse/Practic

Monica Vasilescu

baniÎncepând cu 1 ianuarie 2015, salariul minim a crescut cu 75 de lei. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman informează că, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Hotărârea Guvernului privind stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Concret, începând cu data de 1 ianuarie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună, reprezentând 5,781 lei/oră. De asemenea, de la 1 iulie 2015, salariul minim va creşte cu încă 75 de lei, adică va fi de 1.050 de lei.

Cresterea salariului minim nu înseamnă doar bani în plus pentru angajaţi, ci şi cheltuieli suplimentare pentru angajatori. 91 de lei mai mult vor plăti cei care fac angajări pentru a-i plăti unui angajat salariul minim. Suma reprezintă majorarea de 75 de lei, la care se adaugă încă 16 lei pentru contribuţiile la stat.

În puţine cuvinte, cei care au ca venit numai salariul minim se zbat oricum în sărăcie şi trag după ei şi firmele, care au de suferit prin impozitarea tot mai mare ce pune bețe în roate economiei naţionale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*