liberinteleorman.ro

A crescut salariul minim, a crescut impozitarea!

7 ianuarie 2015

Monica Vasilescu

baniÎncepând cu 1 ianuarie 2015, salariul minim a crescut cu 75 de lei. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman informează că, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Hotărârea Guvernului privind stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Concret, începând cu data de 1 ianuarie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună, reprezentând 5,781 lei/oră. De asemenea, de la 1 iulie 2015, salariul minim va creşte cu încă 75 de lei, adică va fi de 1.050 de lei.

Cresterea salariului minim nu înseamnă doar bani în plus pentru angajaţi, ci şi cheltuieli suplimentare pentru angajatori. 91 de lei mai mult vor plăti cei care fac angajări pentru a-i plăti unui angajat salariul minim. Suma reprezintă majorarea de 75 de lei, la care se adaugă încă 16 lei pentru contribuţiile la stat.

În puţine cuvinte, cei care au ca venit numai salariul minim se zbat oricum în sărăcie şi trag după ei şi firmele, care au de suferit prin impozitarea tot mai mare ce pune bețe în roate economiei naţionale.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Urmează câteva zile geroase în Teleorman. Persoanele fără adăpost, în vizorul autorităților

Următorul articol

Alexandria a încheiat anul 2014 cu excedent bugetar substanţial

Cele mai recente articole de Actualitate