liberinteleorman.ro

A scăzut numărul furturilor de animale în Teleorman – Recomandările Poliției

7 decembrie 2023
Advertisement

județul Teleorman a înregistrat o scădere semnificativă cu 30,61% a furturilor de animale în primele zece luni ale acestui an. Potrivit datelor furnizate de autoritățile locale, numărul infracțiunilor sesizate a scăzut de la 49 în aceeași perioadă a anului trecut la 34 în prezent. Inspectoratul de Poliție al Județului Teleorman a făcut recomandări pentru prevenirea furturilor de animale.

„Animalele lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi această posibilitate!

Evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale/păsări la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.

Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele. NU UITAŢI: câinii de pază vă pot scuti de multe neplăceri.

În timpul nopţii, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde sunt adăpostite animalele.

Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal, nu-l daţi pe promisiuni, încasaţi banii în momentul vânzării.

Atelajele înhămate, lăsate nesupravegheate pe stradă, constituie un pericol pentru circulaţia publică, dar şi o tentaţie pentru hoţi. Când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze locuinţa. Procedaţi şi dumneavoastră la fel, când aceştia sunt plecaţi.

SOLICITAŢI ŞI ACORDAŢI SPRIJIN POLIŢIEI PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DE ANIMALE/PĂSĂRI ŞI A ALTOR BUNURI DIN GOSPODĂRIA DUMNEAVOASTRĂ!

În ceea ce privește furturile de animale, în primele zece luni ale acestui an, la nivelul județului Teleorman s-a înregistrat o scădere cu 30,61 % a infracțiunilor sesizate, numărul acestora fiind de 34, față de 49 fapte înregistrate în perioada similară a anului trecut”, a anunțat IPJ Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Atelier de arheologie experimentală, la Muzeu – „Omul preistoric și lumea animalelor”

Următorul articol

Nae Tatu continuă să facă bani în umbra politicii, la Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate