liberinteleorman.ro

Foto Facebook Florin Vasilică

17 ani fără Liviu Vasilică…

19 octombrie 2021

În urmă cu 17 ani, în ziua de 19 octombrie, cel mai mare interpret de muzică populară pe care l-a dat Teleormanul, Liviu Vasilică, pleca dintre pământeni, la numai 54 de ani. Marele folclorist a lăsat în urma sa un nume de rezonanță, cântece consacrate, o moștenire artistică greu de egalat. Plecat mult prea devreme dintre oameni, Liviu al Teleormanului a lăsat ineditul în muzica populară românească. Cu toate că avea profesia de medic pediatru, pasiunea pentru tradiție și talentul l-au făcut să fie un desăvârșit culegător de folclor, devenind în cursul timpului mentor al unor generații de interpreți. Pe lângă muzică, acesta era preocupat și de costumul popular autentic teleormănean, realizând, în numai câțiva ani, o bogată colecție.

Astăzi, marele folclorist este amintit public de familie. Fiul său – Florin Vasilică și-a exprimat sentimentele care îl încearcă în ziua în care a rămas cu un gol în suflet la emisiunile la care a fost invitat, dar și pe Facebook.

„17 ani de când ai părăsit această lume… Dumnezeu să te aibă în paza Sa! Astăzi te vom comemora la: Super Neatza – Antena 1, Star Magazin – Antena Stars, – Exclusiv VIP – Prima TV. Multumesc tuturor!

Tot anul acesta s-au împlinit 34 de ani de Grupul Teleormanul, ceea ce înseamnă ca această formațiune artistică a existat timp de 17 ani sub conducerea și coordonarea tatălui meu și încă 17 ani sub conducerea și coordonarea mea. Prin susținerea domniilor voastre, a publicului care a înțeles munca și sacrificiile făcute de noi, am reușit să trecem peste orice piedici și răutăți și am putut continua această poveste frumoasă a Grupului Teleormanul. Vă mulțumesc tuturor! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a fost mesajul lui Florin Vasilică.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dosarul BELINA, aproape de sentință: Judecătorul a respins cererea de a merge pe insula de la Seaca

Următorul articol

Tel Drum a lui Dragnea, un nou tun la CJ Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate