Tel Drum a lui Dragnea, un nou tun la CJ Teleorman

în Actualitatea politică/Justitie

De când a intrat în insolvență, compania TelDrum SA a demonstrat că poate fi în continuare de succes obținând contracte uriașe cu statul fără niciun fel de problemă. Cel mai recent tun, obținut printr-un contract subsecvent, a fost atribuit luni.

Tel Drum SA a câștigat contractul de la Consiliul Județean Teleorman pentru „Întreţinere curentă şi periodică pe timp de vară a drumurilor judeţene”, contract în valoare de 13.348.191 lei.

Contractul în valoare de aproape 2,7 milioane de euro este parte a unor acorduri cadru semnate de Consiliul Județean Teleorman cu Tel Drum în 2019 și 2020 pentru întreținerea drumurilor din județ pe o perioadă de 4 ani.

Anul trecut, compania Tel Drum a fost inculpată de procurorii DNA pentru grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la abuz în serviciu.

„Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:
Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, anunța DNA în 2017.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*