CSS Alexandria este din nou campioană națională

în Sport

Cristi Chiriță

CSS Alexandria a câștigat turneul final al campionatului național Under 18 după un meci foarte strâns și echilibrat cu CSU Cuadripol Brașov, scor 66-60(21-17,21-17, 7-10, 17-16). Este cel de-al șaselea titlu al formației pregătite de Mădălin Piperea. A fost o partidă care și-a meritat statutul de finală, departajarea făcându-se în ultimele 2 minute. Spectacolul din teren a fost completat de cel din tribună, un grup de elevi, majoritatea colegi de liceu ai fetelor noastre, susținând și încurajând echipa pe toată durata partidei. A fost și un duel de la distanță între liderii celor două echipe, Alina Podar(CSS Alexandria) și Ana Ferariu(CSU Brașov) tranșat până la urmă în favoarea jucătoarei noastre, desemnată MVP-ul turneul și coșgheter. Și în acest meci a fost lozul câștigător, înscriind nu mai puțin de 40 de puncte, performanță rar întâlnită. Alături de ea, ca și în celelalte meciuri,  a stat Ioana Ghizilă cu 19 puncte, 6 recuperări și un asist. Au mai evoluat alături de ele Eliza Ispas(7 p), Teodora Manea, Irina Enache, Paula Militaru și Lorena Candoi. S-a simțit din plin lipsa Ioanei Sandu, căpitanul echipei, jucătoare ce ordona jocul în apărare, accidentată în primul joc al turneului.

În finala mică, ACS Champions București a învins antipatica echipă pentru public ACS Napoca Baschet Cluj, iubită însă de arbitri, cu scorul de 69-66. În acest meci a strălucit talentata jucătoare bucureșteană Amira Al Ash Hab, 22 de puncte, 23 de recuperări și 2 pase decisive.
În meciul pentru locurile 5-6, BC Sirius Târgu Mureș s-a impus în fața SCM CSS Craiova, cu scorul de 56-35, iar în disputa codașelor câștig de cauză a avut CN Mihai Eminescu Oradea în dauna CSS Bega Timișoara, cu scorul de 62-57.
Cel mai bun cinci a fost desemnat în următoarea componență: Ana Ferariu(CSU Brașov), Ioana Ghizilă(CSS Alexandria), Raluca Matei(SCM CSS Craiova) și Roberta Boț(Napoca Baschet Cluj). Maria Ferariu(CSU Brașov) a fost desemnată cea mai de perspectivă jucătoare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*