liberinteleorman.ro

VIDEO „Eminențele cenușii” ale Teleormanului: primarul din Zimnicea nu știe să citească

18 februarie 2019
Advertisement

Carmen Dumitrescu

Din Teleorman au plecat în ultima vreme multe „valori”. Dar au și rămas destule. Evident, toate votate la timpul lor și păstrate acolo, în vitrina personalităților teleormănene, cu rol de reprezentare a noastră și de administrare a banilor noștri. După premierul Dăncilă, care nu știe să vorbească, președintele Consiliului Județean, Cristescu, care nu știe să scrie, iată că l-am descoperit acum și pe primarul orașului Zimnicea, care nu știe… să citească.

Petrică Pârvu este un primar vechi al județului Teleorman, cunoscut pentru popularitatea lui în zona Zimnicea, unde a știut să-și consolideze imaginea prin simplul fapt că merge la serviciu pe jos și își ține audiențele în stradă (ambele idei excelente pentru orice social-democrat). Totuși, asemenea colegilor săi de partid, Petrică Pârvu aruncă banii publici mai ales în Stânga și nu se teme să comită niciun fel de abateri de la norme, pentru că știe că nu i se va întâmpla nimic. Astfel, în ciuda faptului că e dovedit incompatibil, Pârvu ocupă încă jilțul de primar al orașului și, probabil, va rămâne acolo până la final de mandat.

Dar, ca să trecem de etapa introducerilor, trebuie să spunem că Petrică Pîrvu a participat la celebrarea a 90 de ani de la nașterea lui Aurel Sergiu Marinescu, scriitor și publicist din Zimnicea, obligat să părăsească țara, după repetate arestări și anchetări, determinate de cauze politice. În cinstea momentului, primarul de la Zimnicea a fost nevoit să citească un discurs. Și pentru că partea cu cititul nu i-a prea ieșit, după cum puteți vedea și în filmarea postată pe Youtube, Petrică Pârvu a încercat, din când în când, să improvizeze. Nu i-a ieșit nici așa.

Oricum, redăm aici o parte a discursului său, în speranța că poate îi va explica vreodată cineva și lui Petrică Pârvu că dacă nu te pricepi la ceva (oricât de penibil ar fi să nu știi să citești), e mai bine să-l lași pe altul să se ocupe: „Avem un eveniment important în comunitatea noastră, se împlinesc 90 de ani de când s-a născut… Aurel Sergiu Marinescu. A fost unul dintre cei mai cunoscuți fii ai orașului Zimnicea, unul dintre cei mai… importanți… fii… care… a ales… să meargă în afara țării să-și spună părerile pentru că aici a avut foarte multe lucruri de suferit și regimul în care a trăit el a fost un regim foarte rău, care i-a vrut numai răul acestui om… Și-a petrecut primii ani din viață în orașul nostru, unde a urmat primii ani de învățătură în școlile zimnicene ale vremii sale.”

Dincolo de felul extrem de pueril în care este scris discursul, remarcăm poticnirile repetate, bâlbâielile și pauzele îndelungate între cuvinte. Remarcăm un individ aflat într-o situație nespecifică, una care îi face să se simtă inconfortabil și-i pune în „valoare” lacunele educaționale. Evident, nu e vina lui. E vina noastră, că am ales un om ce nu știe să citească un discurs scris de altcineva pentru a-l pune în situația de a ne reprezenta pe toți. Și, într-un anume fel, aceste „eminențe cenușii” ale Teleormanului sunt oglinda noastră. Căci județul, în uriașa lui solidaritate, e mândru de oamenii lui. Chiar și când ei nu citesc, nu scriu și nu vorbesc corect…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Activitatea de Inspecție Fiscală din ANAF Teleorman este blocată de luni întregi! Floriana Mitroi face pe Cruella și nimeni nu-i clatină scaunul

Următorul articol

Peste 48 de milioane lei investește guvernul într-un stadion din Alexandria, iar primarul Drăgușin îi mulțumește din inimă lui Liviu DRAGNEA (cu majuscule)

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss