Peste 48 de milioane lei investește guvernul într-un stadion din Alexandria, iar primarul Drăgușin îi mulțumește din inimă lui Liviu DRAGNEA (cu majuscule)

în Actualitatea politică/Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

E greu să înțelegem de ce Guvernul României a decis să aloce orașului Alexandria peste 48 de milioane de lei pentru construirea unui stadion. Căci, dincolo de bucuria de a ști că înspre Alexandria vin sume uriașe de bani de la Centru, există și îndoiala că acești bani vor fi bine utilizați, având în vedere fiecare dintre experiențele trecute ale județului cu bani din afara lui. Banii europeni și banii guvernamentali au constituit întotdeauna surse de îmbogățire rapidă pentru afaceriștii de carton aflați în relații de prietenie cu PSD, dar și pentru oamenii politici, care au semnat contractele de anvergură.

În plus, atâta vreme cât în orașele județului Teleorman încă mai sunt probleme legate de rețeaua de canalizare, să investești zeci de milioane de lei în săli polivalente cu lacătul pe ușă și în construirea de stadioane, când era mai simplă și mai ieftină o reabilitare, pare cel puțin un demers tras de păr. Dar să vorbim despre această „măreață realizare” a partidului unic la Alexandria: aceea de a convinge Compania Națională de Investiții că în orășelul puterii lui Dragnea e nevoie de cel puțin 48 de milioane de lei pentru construirea unui stadion. Asta în timp ce, în același oraș, nu există teatru, librărie sau vreun centru cultural în care tinerii chiar să aibă șansa de a învăța niște lucruri de la experți. Chiar și dacă ne resemnăm cu gândul că sportul e mai important decât cultura, tot e greu de înțeles de ce vine această sumă colosală pentru construirea unui stadion într-un oraș mic, fără cine știe ce activități sportive.

Ca să înțelegem și noi ceva, am intrat pe pagina de Facebook a primarului Alexandriei, Victor Drăgușin, unde am descoperit realmente o postare de senzație, chiar pe această temă. Nu contează că promisiunea e mai veche de trei ani și nici că banii puteau fi utilizați pentru creșterea nivelului de trai al oamenilor din zonă. Nu! Important e să-i mulțumim lui Liviu Dragnea (cu majuscule) că își mai întoarce privirea spre județul care l-a crescut mare ca să-i mai arunce câte o ciosvârtă, numai bună de împărțit cu afaceriștii de carton, flămânzi și nerăbdători, care să cotizeze pentru binele partidului.


Noul complex sportiv se va construi, în teorie, în termen de 18 luni de către o companie italiană PESSINA Construzioni S.p.A., care a subcontractat lucrarea de la o companie din Constanța. Cu alte cuvinte, nici nu s-a uscat bine cerneala pe finanțare, că au și început manevrele tipice de a împărți pomana aruncată de Dragnea. Altfel, nu înțelege nimeni de ce are nevoie Alexandria de un complex sportiv cu o capacitate de 5.600 de locuri. Asta în condițiile în care reședința de județ nu mai are nici măcar 40.000 de locuitori, că s-a plecat în masă. De bine ce le-a fost, desigur.

Potrivit lui Drăgușin, Complexul va beneficia de următoarele terenuri de sport și facilități: teren de fotbal înierbat cu dimensiunea de 68×105 m; pista de atletism outdoor cu lungime de 400 metri, cu 6 culoare a 1.22 metri, prevazută cu pista pentru sprint cu lungime totala de 130 metri la care se adaugă terenuri pentru săritură în lungime / triplu salt, săritură în înălțime, săritură cu prăjina, aruncarea cu discul / ciocanul; spații pentru echipe (vestiare, cameră prim ajutor, cameră antidoping, etc); spații pentru oficiali (vestiar arbitri, cameră oficial meci, etc); spații pentru spectatori (locuri pe scaune, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte principale de servire etc.); spații pentru presă (masa presei, boxă presă, cameră fotografi, platforme camere TV, studiouri TV, etc); sală de forță; sală antrenament atletism; spații recuperare sportivi; spații de cazare pentru sportivi (36 de camere); sală de mese pentru sportivi (96 de locuri); parcări pentru spectatori și autocare sportivi; sistem de nocturnă.

Desigur, vin vremuri mai bune. Vremuri în care în Teleorman vor mai rămâne exact 5.600 de locuitori, toți abonați la contracte cu statul, care vor ocupa cu succes în integralitate toate locurile stadionului de 48 milioane de lei de la Alexandria și vor putea striga, din toată inima, cât îl iubesc ei pe Liviu Dragnea (cu majuscule).

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*