VIDEO. Dezinsecție pe bani publici în domeniul privat al lui Valentin Dragnea

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

La marginea orașului Turnu Măgurele se ridică, gradioasă, fosta Casă a Partidului, actuală reședință (de vacanță sau permanentă, nu știm) a lui Valentin Dragnea. Acolo, cei curioși nu pot vedea prea mult din bogăția familiei de renume a Teleormanului, pentru că domeniul este ascuns printre arbori și ridicat la distanță de strada principală. Totuși, curioșii pot admira domeniul moștenitorului lui Dragnea, dacă imediat după ce ies din Turnu Măgurele, trecând de calea ferată, vor privi cu mai multă atenție partea stângă a drumului.

Este vorba despre o fostă casă de protocol a Partidului Comunist Român, în posesia căruia Valentin Dragnea a ajuns, după ce Teldrum a vândut mai multe imobile companiei Zooveg 2010 SA, transformată ulterior în Nutrelo Group, controlată de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin. Casa de protocol este situată la ieșirea din Turnu Măgurele, pe un domeniu impresionant, ținut departe de ochii curioșilor printr-o perdea verde de arbori. Actul de vânzare-cumpărare dintre Zooveg 2010 și Tel Drum s-a semnat la începutul anului 2018, fiul lui Dragnea cumpărând domeniul la preț de… apartament. Toate aceste date figurează în dosarul de insolvență al Tel Drum.

Zilele acestea, în principalele orașe din Teleorman au loc acțiuni de dezinsecție, pe fondul creșterii numărului de țânțari și a dorinței autorităților de a evita epidemii de meningită sau de alte afecțiuni transmise prin înțepăturile de insecte. Turnu Măgurele nu face excepție, în zonă patrulând în ultimele zile elicoptere din care este aruncată o substanță de tip insecticid, cu rol în distrugerea țânțarilor și nu numai. Doar că elicopterele respective nu patrulează doar deasupra orașului Turnu Măgurele, ci ele își extind raza de acțiune și spre acea margine a orașului, în care se află domeniul lui Valentin Dragnea. Să aibă și el liniște în aceste zile dificile, în care tatăl său își face adaptarea la Rahova. De principiu, n-ar fi nimic greșit în asta, dacă domeniul lui Valentin nu s-ar afla în afara orașului, iar dezinsecția se face pe bani publici suplimentari, carburantul și insecticidul consumate în plus fiind trecute tot pe nota noastră de plată.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. […] La marginea orașului Turnu Măgurele se ridică, gradioasă, fosta Casă a Partidului, actuală reședință a lui Valentin Dragnea. Acolo, cei curioși nu pot vedea prea mult din bogăția familiei de renume a Teleormanului, pentru că domeniul este ascuns printre arbori și ridicat la distanță de strada principală. Totuși, curioșii pot admira domeniul moștenitorului lui Dragnea, dacă imediat după ce ies din Turnu Măgurele, trecând de calea ferată, vor privi cu mai multă atenție partea stângă a drumului, scrie liberinteleorman.ro. […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*