Victor Ponta: „Și am ajuns la Teleorman, unde am aflat că exact ce-l acuzau ei pe Dragnea, că ia primari, cumpără PNL acum”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri/Din culisele politice

Victor Ponta a fost astăzi în Teleorman, în cadrul unei vizite electorale, cu intenția de a-i susține pe candidații Pro-România care vizează principalele funcții în administrația publică locală. Acesta și-a început discursul cerându-și scuze de la locuitorii județului Teleorman pentru faptul că i-a blamat neîncetat, prin prisma bătăliei lui personale cu Liviu Dragnea, dar a menționat și faptul că schimbarea culorii politice a județului nu a adus avantaje de imagine Teleormanului. Astfel, Ponta susține că nu-i plânge pe Dragnea și pe Dăncilă, dar nu crede nici în PNL, care, prin intermediul „omului care îi cară valizele lui Orban”, în speță secretarul general adjunct al guvernului, fost primar al localității teleormănene Suhaia, Cristi Barbu, face aceleași lucruri pe care le făcea Dragnea în vremurile lui bune.

„Aveam niște lucruri pe suflet pe care trebuie să le spun și nu le-am spus, că n-am avut ocazia. În primul rând, vreau să îmi cer iertare tuturor locuitorilor din Teleorman.

De multe ori, în bătălia mea, care a devenit personală, cu Liviu Dragnea spuneam Teleorman, Teleorman și foarte mulți oameni mi-au zis: “Tu ai ceva cu noi, cei din Teleorman sau ai cearta ta cu Dragnea?”

Și încercam să mă scuz, spunându-le că am copilărit la Brînceni, că am în continuare foarte mulți prieteni pe care îi apreciez, că atunci când mi-a fost cel mai greu în viață, când stăteam pe la tribunale, tot un om din Teleorman a stat lângă mine și m-a apărat.

Cred că trebuia să fac această precizare, pentru că mulți oameni mi-au spus să nu mai zic de Teleorman. Am multe lucruri și proiecte pe care le-am susținut.

Cu siguranță, cel mai celebru a fost cel în care eu eram în barcă cu domnul Dragnea, cu doamna prefect de atunci, ulterior ministru și niște jandarmi împingeau barca. Ce să mai zic? La aia n-am ce să-i mai fac vreodată. Dar pot să vorbesc despre partea bună. Acea localitate era inundată în fiecare an, iar de când s-a făcut barajul nu mai e inundată. Deci știu că de câte ori mi s-a cerut sprijin pentru proiectele din Teleorman, nu doar de gura lui Liviu Dragnea sau a altcuiva de la PSD, le-am făcut.

Ci pentru că realmente cred că e nevoie de mai mult sprijin aici. Sigur, la un moment dat, toți cei care conduceau țara erau din Teleorman, ceea ce nu era neapărat bine. Dar de la idea că trebuie neapărat să fii din Vestul țării… (….) Sunt foarte mulțumit de faptul că în 2017 m-am răzvrătit.

Sigur, am fost atâția ani membru al PSD, am fost sprijinit de PSD, dar în 2017 lucrurile o luasetă razna și mie nu mi se pare că lucrurile s-au întors pe drumul cel bun, dar asta nu mai e problema mea.

Ok, a plecat Dragnea, a plecat și Dăncilă. Și a venit PNL-ul. Și n-o să ajung să plâng după Dragnea și Dăncilă, dar nici nu pot să nu spun că parcă ăștia-s la fel de răi, de hoți și de mincinoși. Au un singur avantaj cei de la PNL: lor nu le e frică, pe ei nu-i ia DNA-ul, lor nu li se fac dosare. Pentru nimic.

Și am ajuns la Teleorman, unde am aflat că exact ce-l acuzau ei pe Dragnea, că ia primari, cumpără ei acum primari. Am văzut prin Hotărârea de Guvern cum se dau banii, au și ei aici un domn, nu știu ce e, secretar general adjunct, mâna dreaptă a lui Orban, și după o să se supere oamenii din Teleorman că omul care îi duce valizele lui Orban e tot din Teleorman și vine și cumpără primari. Și primarii pe care i-au cumpărat de la PSD, i-au primit la PNL, au primit bani publici.”, a spus Victor Ponta în cursul vizitei lui în Teleorman.

4 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*