Tudor Șerbănescu a marcat cea de-a treia ediţie a taberei internaţionale de pictură în context pandemic

în Cultură

Cea de-a treia ediţie a taberei internaţionale de pictură, la care participă anual artişti plastici din mai multe ţări, s-a desfășurat anul acesta în condiții impuse de pandemie. Tudor Serbănescu – cel care este curatorul taberei, pictor şi grafician, preşedinte al Asociaţiei Centro Pro Arte Contemporane Alexandria a organizat și în acest an evenimentul de excepţie care marchează partea mai puțin promovată a culturii: pictura.

Ca atare, pentru că din cauza pandemiei de coronavirus nu a mai fost posibilă întâlnirea fizică a artiștilor, Tudor Șerbănescu a insistat să marcheze a treia ediție și a căutat variante de prezentare fizică a lucrărilor. ”Am lansat o invitație artiștilor să trimită două lucrări. Rezultatul este expoziția de azi. Lucrările din cele trei ediții vor intra în fondul unui muzeu de artă pe care dorim să-l înființăm la Nenciulești”, a spus artistul plastic.

Expoziția a cuprins lucrările artiștilor: Svetlozar Nedev – Bulgaria, Svetlana Solo – Rusia, Joseph Noce – Franța, Svetlana Elantseva – Anglia, Korkut Tiryaki – Turcia, Laura Culcea – România, Cristiana Purcărea – România, Rareș Kerekeș – România, Dana Hara – România, Tudor Șerbănesu – România și a avut loc miercuri la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman din Alexandria.

Tudor Șerbănecu a rămas implicat în activități de promovare a culturii și valorilor românești în Spania și organizează periodic expoziții pentru artiști români chiar și în vremuri mai puțin prielnice artelor.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*