Liviu Dragnea poate face, din nou, pe mecanicul la Rahova

în Actualitatea politică

Condamnatul Liviu Dragnea se poate duce, din nou, la muncă, în Penitenciar, după ce instanța a decis să-i dea câștig de cauză în dosarul în care a contestat măsura de a se duce la garaj opt ore pe zi.

”Solutia pe scurt: În baza art 29 alin 5 din Legea 47/1992 respinge, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate, invocată de petentul DRAGNEA NICOLAE LIVIU. În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013 admite contestaţia formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU împotriva Încheierii nr. 684/19.08.2020 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020-15.09.2020. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu recurs în termen de 48 ore de la pronunţare, cu privire la respingerea excepţiei de neconstituţionalitate şi definitivă, cu privire la admiterea contestaţiei formulate. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.09.2020, ora 11:44 .
Document: Hotarâre 15.09.2020”, arată portalul instanțelor.

Liviu Dragnea a depus, pe 27 august, o acţiune la Judecătoria Sectorului 5. El a contestat interdicţia dreptului de a mai munci la atelierul penitenciarului Rahova, primită după interviul dat postului de televiziune Realitatea PLUS.

Liviu Dragnea a fost audiat pe 8 septembrie, prin videoconferință, la Judecătoria Sectorului 5. În cursul audierii, Liviu Dragnea a susținut că nu a știut că discuția purtată cu Anca Alexandrescu, fosta sa consilieră, va fi difuzată, și că abia ulterior a fost informat. “Nu m-am gândit că voi fi sancționat pentru că am avut o conversație online cu altă persoană, conversație care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă.

As vrea sa mai spun ca in aceasta convorbire am fost trei persoane. Doamna Alexandrescu, eu si partenera mea de viata, Irina Tanase, si ea trecuta pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dvs, partenera mea de viata era acasa imbracata in pijamale si Anca Alexandrescu era in bucatarie, imbracata lejer”, a spus Dragnea judecătorilor.

Precizăm că Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanţă, deoarece zilele de muncă în închisoare reduc durata detenţiei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*