liberinteleorman.ro

Victor Drăguşin e nemulţumit de reprezentanţii săi în consiliile de administraţie ale şcolilor – “Probabil că unii dintre ei utilizează această împuternicire în interes propriu”

Victor DragusinCarmen Dumitrescu
Unii dintre noi îşi amintesc cum, la momentul desemnării reprezentanţilor primarului şi ai Consiliului local în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ din Alexandria, au apărut o serie de discuţii.

La acea dată, consilierul local Iuliana Stancu se plângea de faptul că mulţi dintre cei responsabilizaţi astfel erau membri de partid, mai puţin familiarizaţi cu problemele sistemului educaţional teleormănean.
S-a trecut, însă, destul de uşor peste observaţia Iulianei Stancu şi lucrurile s-au derulat potrivit deciziei majorităţii. N-a trecut prea mult timp şi iată că acum primarul Victor Drăguşin constată că mulţi dintre reprezentanţii săi şi ai Consiliului local în consiliile de administraţie ale şcolilor nu-şi îndeplinesc menirea, potrivit aşteptărilor sale.

Acesta remarcă abia acum faptul că o parte a celor care ocupă un loc din aceste consilii sunt oameni care doar folosesc atribuţiile dobândite în scopuri personale, având ei înşişi copiii înscrişi la acele şcoli.
Tocmai din acest motiv, primarul alexăndrean a luat decizia de a-i schimba pe cei care nu-şi îndeplinesc menirea în mod serios şi de a-i înlocui cu persoane interesate cu adevărat de educaţia copiilor alexăndreni: “Am trecut pe la grădiniţele din Alexandria şi pot spune că aceste vizite au fost extrem de utile şi de interesante pentru mine. Aş vrea să vă explic şi necesitatea acestor deplasări în cadrul unităţilor de învăţământ. În anul 2014 am avut un contact nesatisfăcător din punctul meu de vedere cu unităţile şcolare. M-am bazat mai mult pe reprezentanţii mei în consiliile de administraţie. La acest capitol mă declar total nemulţumit cu privire la modul în care s-au implicat reprezentanţii mei şi ai Consiliului local. Mi-am propus să schimb o parte dintre reprezentanţii Primarului în consiliile de administraţie ale şcolilor şi voi cere şi Consiliului local să facă la fel cu reprezentanţii săi. Sunt nemulţumit de prestaţia unora dintre reprezentanţii mei în aceste consilii de administraţie. Nu s-au implicat şi nici nu mi-au transmis mie, ca primar, situaţia de acolo. Dar probabil că unii dintre ei utilizează această împuternicire în interes propriu. Sunt salariaţi care au copiii înscrişi în respectivele unităţi de învăţământ. Mă aşteptam să se zbată, tocmai pentru că au copiii la respectivele şcoli, dar n-au făcut-o!”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

4 grădiniţe din Alexandria care funcţionează în clădiri vechi, cu risc seismic, şi-ar putea schimba sediul

Următorul articol

Primăria vrea catering pentru asistaţii social

Cele mai recente articole de Actualitatea politică