liberinteleorman.ro

Primăria vrea catering pentru asistaţii social

19 februarie 2015

cantinaCarmen Dumitrescu
Cantina Socială din Alexandria are câteva sute de beneficiari. În fiecare zi, ei se aliniază la uşa cantinei, aşteptând să primească porţia de hrană care îi ajută să supravieţuiască. Hrana este pregătită de angajaţii cantinei din resursele pe care le au la dispoziţie, aşa că, de multe ori, masa săracilor nu are nici savoare, şi nici conţinut nutriţional optim. Iar de acest lucru se plâng sărmanii municipiului de ani întregi, dar fără a fi auziţi de cineva, pentru că banul vorbeşte mai clar decât orice strigăt de ajutor. Până acum ceva vreme, valoarea unei mese la cantina socială era de 6 lei pe zi iar angajaţii cantinei erau obligaţi să încropească din suma respectivă o masă cât mai variată şi cât mai gustoasă. În rare ocazii chiar reuşeau. Mai ales că nici dotările, şi nici utilităţile cantinei nu sunt dintre cele mai rezonabile.
Din fericire, însă, guvernanţii au decis să dubleze valoarea alocaţiei de hrană, astfel că acum, o masă la Cantina Socială se încadrează în suma de 12 lei pe zi. Interesant e că acum, având în vedere noile sume despre care se discută, Victor Drăguşin s-a gândit că ar fi mai bine să apeleze la o firmă de catering care să le pregătească hrana săracilor din municipiu. Mai ales că el însuşi declară că o masă zilnică îl costă 10 lei, aşa că singura preocupare a municipalităţii trebuie să fie nivelul de savoare al hranei, banii nemaifiind o problemă. În acest sens, Victor Drăguşin se gândeşte să contacteze un nutriţionist, care să întocmească un meniu săptămânal, diversificat în substanţe nutritive, pentru săracii municipiului şi, în baza respectului meniu, să apeleze la o firmă de catering, dispusă să pregătească zilnic hrană pentru peste 350 de persoane.
Nu ştim dacă iniţiativa va fi dusă la îndeplinire sau nu, dar e cert că pentru sărmanii municipiului o masă gustoasă ar fi cu adevărat un pas înainte. Pe noi, cei mai sceptici, însă, această intenţie ne duce cu gândul la licitaţie şi la beneficiarul acestui contract destul de consistent. Aşa că vom urmări cu mare atenţie evoluţia situaţiei de la Cantina Socială, pentru a fi siguri că interesele sărmanilor vor fi respectate şi că aceste proiecte, care par destul de fanteziste acum, decurg din intenţii bune.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Victor Drăguşin e nemulţumit de reprezentanţii săi în consiliile de administraţie ale şcolilor – “Probabil că unii dintre ei utilizează această împuternicire în interes propriu”

Următorul articol

Ministrul Învățământului, Sorin Cîmpeanu: ”În Teleorman este necesară o îmbunătățire a procentului de promovabilitate”

Cele mai recente articole de Actualitate